29-09-2022

Info besplatni javni čas u Budvi: Dodir duše putem plesa i muzike

Danas kada smo stalno pod stresom i u tjeskobi, uvijek nam dobro dođe fizička aktivnost koja nas opušta. Postoji li nešto što nas može opustiti bolje od plesa i kretanja u ritmu? Potiskujete li negativne emocije, poput ljutnje, bijesa i ogorčenosti, one se nakupljaju u tijelu te s vremenom mogu dovesti i do bolesti.


Foto: Sonrisa

Pokreti koje izvodite dok plešete mogu vam pomoći u tome da se tih emocija oslobodite. Primjerice, slušate li neke omiljene pjesme i pritom izvodite plesne pokrete, možete se osloboditi stresa i tjeskobe te otpustiti potisnute emocije.

Plesanje i pokret izvrsni su ne samo za vaše fizičko nego i mentalno i emocionalno zdravlje. Ples potiče i lučenje hormona sreće, što će vam svakako pomoći da prevladate simptome depresije. Osim toga, ples povećava samosvijest i samopouzdanje te jača osjećaj povjerenja u sposobnosti vlastitog tijela.

Dok je vaše tijelo u pokretu, ono troši suvišne kalorije pa stoga patite li od pretilosti ili biste htjeli samo skinuti koji kilogram viška, ples je odličan izbor za vas.

Zato, isprobajte ples u prirodi i u nedjelju 2. oktobra budite na javnom besplatnom času plesa. Plesni program, sve benfite plesa i dodir sa ritmom i muzikom priprema Plesni klub Sonrisa Budva od 18-20 sati na terasi Torch beach-a.