27-02-2024

Protest građana danas ispred Morskog dobra, traže razgovor sa rukovodstvom u vezi statusa Luke Budva

Kako je u izjavi za naš portal najavio Branko Vujičić, jedan od učesnika protesta, današnje okupljanje građana ispred upravne zgrade Morskog dobra organizuje se sa ciljem da dođe do konačnog razgovora predstavnika građana i rukovodstva ovog javnog preduzeća kako bi se dobila pojašnjenja u vezi Luke Budva i odgovor na pitanje kada će se konačno riješiti problem upravljanja.


Foto: arhiva portala

Protest su inicirali ribari Budve, a podržali su ga brojni građani, kazao je Vujičić ističući da današnje okupljanje nema politički karakter.

"Napominjem da ćemo se danas okupiti bez ikakvih političkih uticaja. Mi ribari i vlasnici vezova, a i brojni građani koji su nam se pridružili hoćemo konačno da saznamo istinu. Tražimo razgovor sa direktorom Morskog dobra Mladenom Mikijeljem i predsjednikom Upravnog odbora Blažom Rađenovićem da nam se razjasni kako neko može da gazduje Lukom Budva četiri godine bez papira i da na razne načine maltretira građane i zašto se nije ispoštovao dogovor iz februara prošle godine o vraćanju Luke na upravljanje Opštini. Zašto se čeka, koja je sudbina Luke i šta će se dalje dešavati to hoćemo da saznamo", naglasio je Vujičić.

On je istakao da je u više navrata tražio razgovor sa rukovodstvom Morskog dobra ali da do toga nije došlo jer nisu htjeli, kako je kazao, da ga prime.

"Protest je način da konačno dođe do razgovora, da sjednemo za sto i otvoreno pričamo. Nećemo odustati, svaki dan ćemo se okupljati ispred Morskog dobra dok nas ne prime. Lićno mi je drago što je gospoidin Rađenović pozvao SDT da ispita slučaj i pozdravljam tu odluku. Vidjećemo šta će nama danas da kažu", dodao je Vujičić.

Okupljanje građana isperd Morskog dobra najavljeno je za danas u pet do 12h.

J.M.