15-06-2016

Putujemo u Evropu: Prijave do 25. juna

NVO Green Home uz finansijsku podršku fondacije Robert Bosch Stiftung kroz Balkan Trust for Democracy raspisuje konkurs pod nazivom "Putujemo u Evropu” za studente završnih godina (osnovnih, specijalističkih i master studija) sa Univerziteta u Crnoj Gori.

Putujemo u Evropu: Prijave do 25. juna | Radio Televizija Budva

“Pozivamo studente završnih godina, sa prosjekom iznad 8,5 da dostave prijave za program “Putujemo u Evropu” u periodu od 15. do 25.juna. Na konkursu mogu učestvovati studenti sa svih Univerziteta u Crnoj Gori koji su na završnim godinama, pod uslovom da su mlađi od 26 godina”, navodi se u saopštenju te NVO.

Prijava treba da sadrži popunjen upitnik, potvrdu o položenim ispitima, prosjek ocjena iz studentske službe kao i kopiju pasoša.

Prijave se dostavljaju radnim danima u periodu od osam do 16 časova u NVO Green Home, na adresu Dalmatinska br.78 ili u elektronskoj formi na e-mail adresu ksenija.medenica@greenhome.co.me.

“Program je namijenjen studentima koji ranije nisu imali priliku da putuju kroz slične programe, a posebnu prednost na konkursu imaju studenti koji ranije nisu putovali u zemlje EU. Kroz projekat pruža se šansa studentima da 22 dana putuju zemljama Evrope zajedno sa svojim vršnjacima iz regiona. Na tom putovanju, imaju priliku da na neposredan način upoznaju zemlje EU, stanovnike, način života, kulturu i običaje”, ističu iz NVO Green Home.

Studenti iz regiona, koji će imati priliku da učestvuju u ovom programu, okupiće se u Berlinu 25. Do 28. jula odakle će i započeti putovanje.

U Berlinu će biti organizovan prijem studenata na kojem, već tradicionalno, studenti imaju priliku da kroz zajedničke aktivnosti upoznaju svoje vršnjake iz regiona i vrlo često naprave dogovore oko zajedničkog putovanja. Studenti putuju u manjim grupama shodno svojim interesovanjima i željama.

“S obzirom na činjenicu da je glavna prepreka za putovanje mladih ljudi nedostatak finansijskih sredstava, ovaj projekat ima upravo za cilj da se ova prepreka prevaziđe. Kroz projekat će za deset studenata, osim interrail karata u trajanju od 22 dana u kontinuitetu, putnog i zdravstvenog osiguranja, avionskih karata za putovanje do Berlina, kao i smještaja u Berlinu biti obezbijeđen i dio džeparca”, istakli su iz NVO Green Home, prenosi CdM.

Vezani članci