19-05-2022

Rađenović: Turiste dočekuje haos prouzrokovan zloupotrebama, nemarom i neradom čovjeka koji vodi Budvu

"I dok bi Budva trebala da uđe sa bogatim kulturnoumjetničkim programom i punim ugostiteljskim lokalima u susret drzavnim praznicima, turiste i posjetioce će dočekati haos prouzrokovan zloupotrebama, nemarom i neradom čovjeka koji vodi Budvu a u njoj ne živi jer se vjerovatno svojih postupaka i sam stidi", poručio je u svom saopštenju Predsjednik OO URA Budva, Blažo Rađenović.

Rađenović: Turiste dočekuje haos prouzrokovan zloupotrebama, nemarom i neradom čovjeka koji vodi Budvu | Radio Televizija Budva

Saopštenje prensoimo integralno:

Nakon današnjeg odbijanja predloženih odluka predsjednika Opstine Budva Marka Carevica od strane povjerenika u SO Budva potpuno logican slijed događaja od strane povjerenika je da Carević bude smjenjen.

Takođe pored neusvajanja Odluka predsjednika Opštine, uslijedila su neusvajanja programa rada i finansijskih planova u dva preduzeca a time i stekli uslovi za razriješenje UO i menadzemnta u tim preduzecima. Posebno imajući u vidu da smo u turističku sezonu ušli bez riješavanja gorućih problema kad je u pitanju kanalizaciona i vodovodna mreža, gubici na vodovodnoj mreži i izlivanje kanalizacije na petrovačkoj plaži.

I kroz ovakav pristup od strane Carevića ali i preduzeca jasno se da zaključiti da smo u Budvi dobili zamjenu a ne istinske promjene, jer je sve ostalo isto samo su drugi akteri. Očekujemo da Vladini povjerenici prontno reaguju i time opravdaju ulogu koju im je Vlada povjerila, kako šteta ne bi bila višemilionska a poslijedice dalekosežnije.

Blažo Rađenović
Predsjednik OO URA Budva