04-09-2020

(VIDEO) Rađenović: Partijska knjižica više nikada neće biti glavna referenca za izbor funkcija

"Naš osnovni zadatak jeste da se konstituiše sjednica, da se izaberu najvitalnije funkcije u Opštini Budva i mi ćemo dati pun doprinos da se istraje u onome što su građani tražili, a tražili su promjene, ali definitvno ćemo se voditi konceptom sa kojim smo i više puta izašli u javnost, a to je da se stručnost ne zamijeni partitokratijom i da više nikada partisjka knjižica ne bude glavna referenca kojom ćemo se voditi za izbor bilo koje od funkcija, a posebeo najvitalnijih", kazao je nosilac liste "URA za sve građane Budve Crno na bijelo", Blažo Rađenović, gostujući u dnevno informativnoj emsiji Polis.



Rađenović je istakao, da je platforma "URA za sve građane Budve Crno na bijelo" osvojila 532 glasa i zahvalio se svim sugrađanima koji su ih podržali.

"Naša platforma će biti jako precizno definisana u ovoj konstalaciji ukoliko budemo učestvovali u toj koaliciji. Vi znate i svima je poznato da DF I DCG imaju dovoljnu većinu i bez nas, mi smo pozvani na taj sastanak koji se održao prije dva dana i na njemu su donesene neke smjernice kojima ćemo se voditi u buduće.", kazao je.



Kako je istakao njihov osnovni zadatak jeste da se konstituiše sjednica i da se izaberu najvitalnije funkcije u Opštini Budva.

"Mi ćemo dati pun doprinos da se istraje u onome što su građani tražili, a tražili su promjene, ali definitvno ćemo se voditi konceptom sa kojim smo i više puta izašli u javnost, a to je da se stručnost ne zamijeni partitokratijom i da više nikada partijska knjižica ne bude glavna referenca kojom ćemo se voditi za izbor bilo koje od funkcija, a posebno najvitalnijih. Ljudi koji nas budu predstavljali i u lokalnom parlamentu kada je u pitanju Predsjednik SO i Predjsednik Opštine moraju biti jako stručni i kompetentni i da se protiv njih ne vodi nikakav spor od strane bilo koje institucije", istakao je Rađenović.

On je dodao i to da će istrajati na svim onim principima na kojima su potencirali i u izbornoj kampanji.

"Podsjetiću vas još jednom da mi tražimo kompletnu transparentnost po pitanju budžeta i svih odluka koje se budu donosile i ono što je krucijalna stvar za budući period jeste oporavak privrede, budući da je partijsko tijelo poznatije kao NKT učinilo sve da do turističke sezone u Budvi ne dođe, a što će ostaviti veliki posledice", kazao je.

Veliki problem, kako Rađenović navodi, jeste punjenje budžeta i realizacija svega što su zacrtali do kraja godine i ono što planiraju za sljedeću.

"Građanski koncept je dobio 532 glasa, mislim da smo zadovoljni ovim rezultatom u ovom trenutku, konstalacija ostalih partija i partnera smatramo da je trebala ipak biti negdje uravnotežena, da ne bismo dolazili u situaciju da jedna ili dvije partije odlučuju o daljoj sudbini Budve", kazao je on.

On je istakao i da očekuje puno od kolega i prijatelja iz Demokratskog fronta i Demokrata.

"Očekujem da će moji prijatelji iz DF I DCG dati sve od sebe da se ispoštuje volja građana koja je iskazana 30. avgusta i da se konačno dese promjene u svakom segmentu društva", zaključio je Rađenović.