21-12-2020

Saobraća se po pretežno suvim putevima

Saobraćaj se ovog jutra obavlja nesmetano, putevi su pretežno suvi, a vidljivost je smanjena po kotlinama u sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore(AMSCG).


Foto: Arhiva, RTV Budva

Na putevima koji vode duž klisura i usjeka moguća je pojava sitnijih odrona. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Do 1. aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu Podgorica - Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Mihailovica – Pljevlja dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice – Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od sedam do 17 časova.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 19 sati do ponedjeljka u pet časova.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć je od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Zbog slučajeva infekcije u Rožajama zatvara se granični prelaz Vuča-Godovo na putnom pravcu Rožaje –Tutin.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.