23-05-2024

Saopštenje za medije: Crnogorska evropska Budva - Novak Adžić - CEP

Saopštenje koje potpisuje Vlado Kalezić, kandidat za odbornika CEP u Budvi prenosimo integralno.Na osnovu člana 10Uredbe o Vladi Crne Gore, Vlada je 20. maja 2024. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela odluku u vezi realizacije zaključka Vlade od 14. Maja i Sporazuma o predaji državine Luke Budva, kao i zaključak da se ovlašćuje direktorJPMD Mladen Mikijelj da potpišeSporazum o predaji državine Luke Budva sa prethodnim zakupcem D.O.O. „Dukley Marina“.

Saznanjem iz medija da će se primopredaja i potpisivanje Sporazuma o predaji državine desiti 22. maja, neposredno pred održavanje lokalnih izbora u Budvi, nismo mogli da ostanemo nijemi i ne reagujemo na takav postupak Vlade.

Crnogorska evropska partija je poručila gradjanima Budve da će voditi politiku na pošteniji i odgovorniji način, a ne samo deklarativno kroz prazne riječi, kako to rade predstavnici Vlade i JPMD koristeći opšte dobro svih gradjana u predizborne svrhe, što se kosi sa svim ljudskim načelima za fer učestvovanje u izbornoj kampanji i poštovanjem ostalih političkih subjekata.
Dižemo glas protiv takvog načina postupanja, a oni neadekvatnim djelovanjem pokazuju svoju štetnu politiku i svojim osornim ponašanjem bjelodano su dokazali da su prevazišli, u negativnom značenju, manire političkog djelovanja nekadašnje vlasti DPS-a u Budvi.

Građani Budve imaju i previše političkog iskustva da prepoznaju ovakav jeftin markentiški trik i zloupotrebu institucija u političke svrhe.

Ako ćemo biti pošteni prema građanima i voditi odgovornu politiku treba da iznesemo istinu i hronologiju dogadjaja vezano za Luku Budva, a to je da je bivša Vlada premijera Dritana Abazovića ukinula privremenu mjeru Privrednog suda u januaru 2023. god. kojom se štitio zakupac luke i nedugo za tim u februaru mjesecu iste godine donijela odluku o vraćanju Luke Budva građanima Budve kroz sporazum izmedju Opštine Budva i JPMD, ali ništa od toga nije realizovano, već je to ostalo mrtvo slovo na papiru.
Od februara mjeseca 2023. godine nova Vlada je mogla u bilo kojem trenutku da pokrene legitimno preuzimanje luke, a oni su se odlučili za taj potez četiri dana prije lokalnih izbora.

Iz svega navedenog postavljamo pitanje uvaženom Predragu Zenoviću, kao predstavniku lokalne liste PES: Kako Budva ima šansu?

Kako ima šansu, ako šaljemo poruku našoj omladini da je ispravno prisvajati tuđe zasluge i koristiti se opštim dobrom u predizborne svrhe zarad nekih političkih poena ili stotinu glasova. Sramota.

Crnogorska evropska partija poručuje slobodnomislećim gradjanima Budve: udite svoji,nepotkupljivii oduprite se svim manipulacijama, a mi kao najmlađa politička partija ćemo uvijek stajati na braniku pravih ljudskih vrijednostii poštenog postupanja u politici.

Da bi se zaustavile ovakve devijantne pojave tu je CEP, zato na izborima 26. Maja zaokružite broj 5.
A Mi vas nikada nećemo iznevjeriti i do kraja ćemo braniti interesenaše Crne Gore i Budve.

Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što!
Sve za Budvu, Budvu ni za što!

Vladimir Kalezić - kandidat za odbornika u Budvi - CEP