06-06-2022

Saudia najbrže rastuća avio-kompanija na Bliskom istoku

Državna Saudia, ranije poznata kao Saudi Arabian Airlines, rangirana je kao najbrže rastuća avio-kompanija na Bliskom istoku, saopštili su njeni predstavnici.

Saudia najbrže rastuća avio-kompanija na Bliskom istoku | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Nacionalni avio-prevoznik porastao je 13,1 odsto i sada ima ocjenu A brenda koju mu je dala Brand Finance, konsultantska kuća za procjenu koja je nedavno objavila svoj godišnji izvještaj u kojem rangira 50 najboljih svjetskih avio-kompanija, piše Al Arabiya.

Osim što pomaže u izračunavanju vrijednosti brenda, Brand Finance takođe određuje relativnu snagu brendova kroz uravnoteženu metriku koja procjenjuje marketinške investicije, kapital dioničara i poslovne performanse, prenosi Klix.ba.

"Nedavno dostignuće odražava uspjeh Saudijske Arabije u performansama brenda", navodi se u saopštenju avio-kompanije, pripisujući to ukupnom rastu svoje mreže ruta, širenju na nova tržišta, rastu broja putnika i poboljšanju usluga za putnike.

"Brend avio-kompanije simboličan je kao brend nacije. Uz procvat turizma i broj posjetilaca koji je na izuzetno visokom nivou, Saudia je u dobroj poziciji da nastavi da ubrzava rad kako bi pomogla razvoj države u skladu sa Vizijom 2030", rekao je direktor marketinga Khaled Tash.

Avio-flota Saudie sastoji se od 150 uskotrupnih i širokotrupnih aviona Airbus i Boeing, koji lete na više od 100 destinacija.