23-08-2021

Sea Dance festival šansa za afirmaciju lokalne scene u Budvi

Među izvođačima na predstojećem Sea Dance festivalu ove godine našli su se i akteri lokalne muzičke scene u Budvi - reperi Necke, Dobbla i Jollanda (Radio Katakomba) i DJ-evi John K i CHBX. Tako će autentični rep i elektronski zvuk koji se u našem gradu njeguju tražiti dalju afirmaciju u regionu i Evropi.


Radio Katakomba - Jollanda, Dobbla i Necke, Foto: Privatna arhiva

Nemanja Đorđević - Necke za naš portal ističe da je učešće na festivalu značajan iskorak za Radio Katakombu - neformalno muzičko udruženje koje postoji od 2010. godine. Kako kaže, velika je čast, ali i obaveza, biti dio ove priče.

"Nadamo se da će nam se nastupom otvoriti vrata i drugih festivala, kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Mišljenja sam da imamo dosta toga autentičnog da ponudimo publici koja ih posjećuje, a koja do sada nije imala priliku da nas čuje. Jačanje scene je jedino moguće ako bude više mogućnosti da se nastupa, a tu prvenstveno mislim na mlađe repere koje bi ti nastupi trebalo da pokrenu da se još više posvete svom radu", smatra on.

U Radio Katakombi svi su puni energije akumulirane tokom "lokdauna". Vladimir Kustudija, koji nastupa pod scenskim imenom Dobbla Galiot, očekuje odličan nastup pred domaćom i inostranom publikom.

"Pojavljivanje na velikim festivalima je svakako značajan impuls, ne samo za lokalnu budvansku, već i za crnogorsku muzicku scenu. Dobijeni prostor treba iskoristiti na najbolji način", rekao nam je Dobbla.

Sa Necketom i Dobblom repovaće i Jovan Lazarević - Jollanda, a pored članova Radio Katakombe, na Sea Dance-u pojaviće se i DJ-evi Nikola Radulović - John K i Nikola Bečić - CHBX.

John K bio je učesnik prvog izdanja festivala 2013., koje mu je ostalo u lijepom sjećanju. Očekuje dobar nastup i ove godine i vjeruje da će pojavljivanje muzičara iz Budve pozitivno uticati, kako na lokalnu, tako i na scenu u cijeloj zemlji.


John K, Foto: Igor Benić

"Imamo veliki broj talentovanih muzičara i DJ-eva i mislim da ćemo u narednih par godina dobiti mnogo bolju i profilisaniju klabing scenu u Crnoj Gori, zahvaljujuci trudu i radu svih izvođača iz naše države. Ovakvi nastupi su veoma bitni jer se tu skupljamo svi da pokažemo široj masi na čemu radimo iz godine u godinu. Ne bih trošio više riječi, dođite na Sea Dance da đuskamo i da čujete šta smo spremili za ovu godinu", rekao je naš sagovornik čiji će se set sastojati iz raznih podžanrova house muzike - Chicago, deep, funky, tribal-afro.

Za Nikolu Bečića, čije je scensko ime CHBX, ovo je premijerno pojavljivanje na Sea Dance-u. On će imati dvočasovni back2back set sa Stefanom Stankovićem Stancom iz Bara.


DJ CHBX, Foto: Privatna arhiva

Publika će, kako je naveo, moči da čuje raznovrsnu selekciju elektronike- organic, downtempo, deepi electro.

"Očekivanja su uvijek pozitivna i smatram da ćemo upravo našim nastupom da zadovoljimo očekivanja kako domaće publike tako i onih koji dolaze iz regiona i šire. Smatram da možemo da stanemo rame uz rame sa velikim zvijezdama jer naša domaća scena raspolaže izvrsnim producentima i DJ-evima iz Crne Gore koji imaju već ozbiljne kolaboracije, kao i svoje autorske stvari priznate od strane velikih imena sa elektronske muzičke scene", kazao je DJ CHBX za portal RTV Budva.

Raspored nastupa

Kada su budvanski izvođači u pitanju, na binu Play Radio Stage će najprije izaći DJ CHBX (Nikola Bečić) koji nastupa prve festivalske večeri u četvrtak od 20h.

Sljedeće noći publika će na bini Visa Dance Paradise moći da čuje Radio Katakombu i to u dva navrata. Najprije je, od 20 do 21:25h na programu Katakomba DJ set, a od 22 do 22:55h Katakoma showcase nastup.

U istom terminu svoj set Play Radio Stageu imaće i DJ John K.

Sea Dance festival održaće se na plaži u Buljarici u periodu od 26. do 29. avgusta.


M.S.