03-08-2023

Slobodan Babić za Portal: Hvala upravi na ukazanom povjerenju da predvodim napad Petrovca

Centarfor Petrovca Slobodan Babić u subotu je postigao gol za prvu pobjedu "nebesko-plavih" u novoj sezoni domaćeg šampionata. Talentovani napadač upisao je ujedno i svoj prvi pogodak, a za portal RTV Budva govori o predstojećim takmičarskim izazovima i očekivanjima uoči narednog ligaškog meča.


Babić - strijelac prvog pogotka u sezoni 2023/24, Foto: Privatna arhiva

Nakon odlaska Argentinca Rodriga Fausta i senegalskog internacionalca Mamadua Manedija, koji su karijere nastavili u Hondurasu i Turskoj, Babiću je povjerena "devetka" i značajna uloga u ekipi. Petrovčani su novu sezonu u Meridianbet Prvog crnogorskoj fudbalskoj ligi otvorili remijem bez golova sa Mornarom, a potom su prošle subote takođe kao domaćini uspjeli da savladaju ekipu Mladosti iz Donje Gorice minimalnim rezultatom. Upravo je Babić postigao odlučujući gol u 76. minutu.

"Bio je to težak mec, protiv ekipe koja je debitant u Prvoj ligi. Mladost je bila na krilima pobjede protiv Buducnosti i došli su da probaju da uzmu bodove i na našem terenu. Mi smo kao ekipa pokazali karakter, nametnuli svoju igru od prvog minuta i diktirali tempo tokom cijelog meča. Igrali smo dobro, stvarali prilike... Na kraju smo izašli kao pobjednici i upisali tri važna boda na početku sezone", kazao je napadač Petrovca za portal RTV Budva.

Centarfor "nebesko-plavih" motivisan je za sve što slijedi u novoj sezoni.

"Motiv je uvijek veliki. Hvala upravi kluba i treneru Dušku Ivanoviću na ukazanom povjerenju da predvodim napad naše ekipe. Trudiću se da na svakom treningu i utakmici dam svoj maksimum, podignem formu na još veći nivo i učinim sve što je u mojoj moci da pomognem da ostvarujemo pobjede. Ekipa je odlična, sastavljena prvenstveno od dobrih momaka i dobrih igrača. Ciljevi su uvijek veliki, ka tome težimo svi, ali duga je sezona. Na nama je da se držimo zajedno i da dajemo sve od sebe. Mislim da ćemo ostvariti ono što želimo", rekao je Babić.

Sljedeći rival Petrovca je ekipa Dečića. Meč trećeg kola je na programu za vikend u Tuzima, a izabranici Dušana Ivanovića igraće prvi put kao gostujući tim.

"Biće to jedna teška i zahtjevna utakmica. Dečić je veoma nezgodna ekipa, sa dobrim individualcima i ekipa koja uvijek cilja vrh tabele. Mi znamo šta želimo i idemo tamo da se nadigravamo i da pokušamo da tri boda donesemo u Petrovac", zaključio je 23-ogodišnji fudbaler.

Babić je u Petrovac došao prošlog ljeta iz Grblja. Ponikao je u beogradskom Radu, a igrao je za više klubova u Srbiji. Prošle sezone u crnogorskoj ligi dao je pet golova.



M.S.