17-08-2021

Snimak iz drona: Sportsko - rekreativna zona u Petrovcu uskoro u novom ruhu

Sekretarijat za komunalno stambene poslove opštine Budva u saradnji sa Sekretarijatom za investicije realizuje važne projekte u Petrovcu sa ciljem obnove postojećih sportskih terena kao i završnice dva objekta za sportske aktivnosti starijih i mlađih generacija.


Foto: Printscreen

U narednom periodu popularizacija sporta i sportskih aktivnosti sigurno će zaživjeti na teritoriji Petrovca jer se privode kraju radovi na dva objekta. Na ovaj način se Petrovčanima pruža mogućnost da kroz sportsko- rekreativne aktivnosti poboljšaju i zdravstveno stanje i da aktivnim provođenjem slobodnog vremena u prirodi doprinesu kvalitetu života, poručili su iz resornog sekretarijata.



"Mimo obnove postojećih terena u Petrovcu, u toku je završnica dva objekta, jedan je otvoren teren za male sportove za košarku i odbojku sa tribinama kapaciteta 200 sjedišta. U samom zaleđu tribina nalazi se savremena vježbaonica na otvorenom, to je deveta u nizu koju smo postavili na teritoriji opštine Budva. Dok smo na drugom terenu za djecu podijelili četiri zone sa savremenom opremom, za djecu mlađeg i starijeg uzrasta, za jednu dinamičnu aktivnost i jedan manji amfiteatar kapaciteta 140 sjedišta za pasivni odmor kao i mogućnost organizacije kulturnih događaja", kazao je za sekretar Sekreterijata za komunalno- stambene poslove Srđan Gregović.

Do kraja septembra u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva, biće uređena moderna pješačka staza dužina 450 metara na Malom brdu.

"Na samom vrhu - plato Vidikovac, dužine nekih 120 metara sa površinom od oko 2000m2, što će po mom uvjerenju biti jedan od simbola Budve ovaj kad se bude prikazivalo u nekom promo aspektu", istakao je Gregović.

Takođe, oko oba terena je postavljena ograda i moderna reflektorska rasvjeta kao i uređene zelene površine.



"U kontekstu uređenja šire zone oko oba igrališta, saniran je i proširen put ka plaži Lučice u dužini od 450 metara, postavljena nova ulična rasvjeta u dužini od 350 metara i izgrađene nove trotoarske površine u dužini od 200 metara. Razvoj novih sportsko rekreativnih površina je u vrhu prioriteta resornih sekretarijata, tako da se početkom oktobra nastavljaju radovi na izgradnji otvorenih terena u Bečićima, a za očekivati je da započnu radovi na izgradnji sportsko- rekreativne zone na Svetom Stefanu", kazao je Gregović za portal RTV Budva.

D.B.