12-05-2018

Solila kros 2018

Povodom otvaranja pješačko- biciklističke staze u Rezervatu prirode „Solila“ će u ponedeljak, 14. maja sa početkom u 08 h, biti upriličen "Solila kros 2018" na kojem će učestvovati oko 80 učenika svih razreda osnovne škole Branko Brinić iz Radovića.

Solila kros 2018 | Radio Televizija Budva

Otvaranje staze značiće i završetak radova na njenom uređenju, a navedeni radovi podrazumijevali su uređenje pješačko- biciklističke staze u Rezervatu (dužine od oko 1,5 km) zatim košenje, zamjenu dasaka na mostovima, te postavljanje parkovskog mobilijara (kanti za otpatke, klupa), kao i postavljanje info- tabli čitavom njenom dužinom.

Radove u vrijednosti od oko 28.000, 00 eura izvelo je preduzeće „Fides“ d.o.o. iz Podgorice, a kompletirani su kvalitetno i na vrijeme sa ciljem da se posjetiocima omogući što kvalitetniji boravak i upoznavanje sa Rezervatom kojim Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore upravlja od 2013. godine, a koji predstavlja istinsku oazu netaknute prirode i tako pruža utočište raznim vrstama ptica, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.