04-05-2020

Srbija ukida vanredno stanje 6. maja

Vanredno stanje u Srbiji ukida se 6. maja, saopštio je predsjednik ove države Aleksandar Vučić.

Srbija ukida vanredno stanje 6. maja | Radio Televizija Budva

Ispunjena su oba uslova koja su bila potrebna da bi se donijela odluka o ukidanju vanrednog stanja, rekao je Vučić. On je precizirao da ukidanje vanrednog stanja podrazumijeva ukidanje policijskog sata i angažovanja vojske u civilne svrhe.

Govoreći o mjerama koje su bile uvedene tokom vanrednog stanja, obrazložio je da je državi bilo veoma važno mišljenje struke.

“Mi smo ove mjere donijeli u skladu sa onim što nam je struka rekla. Naše je bilo da obezbijedimo da država funkcioniše, da dovedemo naše građane, obezbijedimo respiratore”, naveo je Vučić.

Podsjetimo, Srbija je uvela vanredno stanje 15. marta a nakon toga uvedene su mjere ograničenja kojima je zabranjen rad velikom broju subjekata, ograničeno kretanje građana i ukinut javni prevoz, javlja Biznisinfo.ba

Prethodnih dana Srbija je počela ublažavati restrikcije, pa su tako sa radom u ovoj zemlji već počele trgovine i obrti a od sutra počinju sa radom i ugostiteljski objekti.

Podsjetimo i da je Srbija u okviru mjera za suzbijanje širenja virusa uvela i jedno od najrigoroznijih ograničenja kretanja koje je u nekoliko navrata predviđalo i višednevni policijski sat.