08-03-2021

Super Nintendo World otvara se 18. marta uz stroge mjere

Dugo očekivano otvaranje tematskog parka Super Nintendo World u Japanu biće upriličeno 18. marta. Tematski park se nalazi u Osaki.


Foto: Courtesy Universal Studio Japan

Park je trebao je biti otvoren 4. februara, međutim, zbog pandemije koronavirusa, kompanija Universal Studios odlučila se za novi datum.

Kako je najavljeno, važiće stroga pravila, odnosno mjere uvedene zbog pandemije. Između ostalog, broj posjetilaca će biti ograničen, a svi će morati da nose maske.



(Youtube/IGN)

Glavna atrakcija u parku je rollercoaster Mario Kart: Kuppa's Challenge koji se nalazi u unutrašnjosti dvorca Bowser. Rollercoaster koristi AR tehnologiju projektovanja i mapiranja, a svaki posjetilac na glavu stavlja AR headset u obliku Mariovog kačketa. Druga velika atrakcija je Yoshi Adventure, sporiji rollercoaster koji se nalazi na Yoshi's Island ostrvu.

Park će ponuditi interaktivna iskustva kao što je "Power-up Band", koji donosi borbu s neprijateljskim likovima i skupljanje novčića na smartphone. To se može koristiti tokom uživanja na rollercoasteru, ali i u drugim atrakcijama.
Dio parka su gift shop, restoran Kinpio Cafe i još mnogo toga.


(Klix.ba)