15-08-2018

Sutkinja Jelena Stanišić napadnuta za vrijeme obavljanja dužnosti

Sutkinja kotorskog Suda za prekršaje Jelena Stanišić napadnuta je juče za vrijeme obavljanja dužnosti, a iz suda za Prekršaje u Budvi su izrazili najoštriju osudu i pozivali nadležne državne organe da se protiv učinioca ovog gnusnog čina hitno sprovede postupak i da se po okončanju istog donese odluka, adekvatna težini nastalih posljedica.

Sutkinja Jelena Stanišić napadnuta za vrijeme obavljanja dužnosti | Radio Televizija Budva

"Povodom događaja koji se dogodio u prostorijama Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru dana 14. 08. 2018.godine, u kome je od strane nepozvanog lica, najprije verbalno, a zatim i fizički napadnuta sudija Jelena Stanišić, koja je tom prilikom zadobila i tjelesne povrede, u ime suda za Prekršaje u Budvi izražavam najoštriju osudu i pozivam nadležne državne organe da se protiv učinioca ovog gnusnog čina hitno sprovede postupak i da se po okončanju istog donese odluka, adekvatna težini nastalih posljedica.

Istovremeno, pozivam nadležne organe da preduzmu neophodne radnje i mjere u cilju uspostavljanja prostornog ambijenta u kome će sudije za prekršaje imati osnovne uslove da sudijsku funkciju obavljaju u štićenom prostoru, lišeni mogućnosti nastanka ovakvih slučajeva, koji nažalost nijesu usamljeni primjer napada na integritet i dostojanstvo sudija sudova za prekršaje, obzirom da su isti nebrojeno puta, na radnom mjestu izloženi prijetnjama, omalovažavanjima i uvredama najgore vrste", naodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje zamjenik predsjednice suda i lice ovlašćeno za odnose sa javnošću, Marko Đukanović.