17-10-2019

"Sweet Child O' Mine" dostigao milijardu pregleda

Hit pjesma američkog benda Gans end rouzes (Guns 'n' Roses) "Sweet Child O' Mine" postao je prva pjesma iz 80-ih godina koja je na najpoznatijem svjetskom servisu za reprodukciju videomaterijala dostigla milijardu pregleda, piše BBC News.

To znači da su ovi američki rokeri sada glavni bend na Jutjubu kada je riječ o eri 80-ih i 90-ih u ovom žanru. Naime, njihov hit "November Rain" iz 1992. takođe je najgledaniji spot na Jutjubu iz poslednje decenije prošlog vijeka, prenosi Klix.ba.

Eksl Rouz, Sleš i ekipa su očigledno još uvijek privlačni, kako za staru publiku tako i za onu novu. Gansi sada imaju više od 6,7 miliona pretplatnika na Jutjubu, dok je "Appetite For Destruction" i dalje najprodavaniji američki debitantski album svih vremena, s više od 30 miliona prodatih primjeraka širom svijeta.



Kada je riječ o 80-im, odmah iza legendarnih Gansa nalazi se singl "Take On Me" grupe A-ha s 943 miliona pregleda, potom "Girls Just Want To Have Fun" Sindi Loper sa 786, "Every Breath You Take" grupe Polis sa 699 te "Billie Jean" kralja popa Majkla Džeksona sa 694 miliona prikazivanja.

Ovog ljeta, klasik grupe Kvin "Bohemian Rhapsody" iz 70-ih postao je najstariji videozapis koji je dostigao značajnu cifru od milijardu pregleda na Jutjubu, "Gangnam Style" je prvi spot koji je dostigao ovu cifru, a spot hita "Despacito" najgledaniji od svih drugih muzičkih snimaka sa 3,4 milijarde pregleda.