26-08-2019

Tadić : Od danas nisam članica Pokreta za promjene

Odbornica DF-a u SO Budva, Valentina Tadić, saopštila je da od danas nije članica Pokreta za promjene, te da je odluku, kako je kazala, prenijela Centrali partije navodeći razloge njenog napuštanja.



Saopštenje za javnost, koje potpisuje odbornica Valentina Tadić prenosimo u cjelosti:

Obavještavam crnogorsku javnost, a prvenstveno građane Budve koji su na posljednjim izborima dali glas listi Demokratskog fronta, pa samim tim i meni, da od danas nisam članica Pokreta za promjene, te da sam odluku prenijela Centrali partije navodeći razloge mog napuštanja.

Razloga za napuštanje je mnogo i nakupljali su se tokom posljednjih godina naročito od formiranja vlasti u Budvi. Pokazala sam krajnje strpljene čekajući da se stvari promjene. Međutim stvari se ne mjenjaju a ja se osjećam sve neugodnije, i tu nelagodu danas okončavam.

Stavovi i vrijednosti koje Pokret za promjene u posljednje vrijeme zastupa i propagira u neskladu su sa mojim svjetonazorom. U ovom trenutku nalazimo se na potpuno suprotnim političkim i ideološkim stajalištima.

Ne želim da me niko dovodi u vezu sa odlukama iza kojih ne stojim lično i o kojima me niko nije konsultovao.

Posljednja kriza vlasti u Budvi, koju je ni manje ni više izazvala Guča, a koju su pratila besprizorna i misteriozna saopšenja. Bila je kap u prepunoj čaši.

Nastaviću kao nezavisna odbornica. Podržavajući sve odluke vladajuće većine koje su na korist građana Budve. Neću iznevjeriti građane koji su glasali PzP i DF, a koji su danas zbunjeni nizom neobičnih postupaka.

Dežurnim dušebrižnicima poručujem: Neka ne brinu. Moj izlazak iz partije ni na koji način neće ugroziti vladajuću većinu u Budvi.

Podsjećam ovom prilikom i jedan broj javnih funkcionera. Da su ih građani Budve postavili na pozicije na kojima se sada nalaze i da od njih očekuju odgovorno i zrelo ponašanje i saradnju, a ne narušavanje opozicionog jedinstva, jer imamo samo jednog političkog neprjatelja, a to je DPS.

Svijesna sam reakcija na ovu moju odluku i spremna na podmetanja i insinuacije od strane teoretičara zavjere. I nemam problem sa tim. Ovo je moja lična odluka jer imam samo jedan cilj u životu, a to je koračati uspravno.