01-06-2018

TOB uspješno završila promociju destinacije u Srbiji

Organizacijom svečane večere na salašu restorana "Jelen" na Paliću u blizini Subotice, Turistička organizacija opštine Budva uspješno je završila promociju svoje destinacije u Srbiji, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i kolegama iz Tivta, Herceg Novog, Kotora, Bara i Ulcinja.

TOB uspješno završila promociju destinacije u Srbiji | Radio Televizija Budva

Večeri su prisustvovali i Damir Davidović, državni sekretar za turizam u Vladi Crne Gore, Miodrag Dragan Kankaraš, prvi konzul CG u Vojvodini, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, predstavnici pokrajinske Vlade, predsjednici i predstavnici opština Mali Iđoš i Vrbas, predstavnici vojvođanskih turističkih organizacija, predstavnici privrede i medija.

VD izvršnog direktora Turističke organizacije Budva Mladen Franović kazao je da će cijene smeštaja u ovoj sezoni ostati na nivou prethodne i da će pokušati da kvalitetom i cijenama da ostanu konkurentni u odnosu na region.

"Plaže će biti dostupnije turistima, a sa JP Morsko dobro smo dogovorili da svi zakupci plaža ostave minimum 50 odsto plaža bez mobilijara, dakle da se kupamo i sunčamo na stari način. Ono što ohrabruje jeste da su oba pravca (ka i od primorja) prohodna, put Cetinje - Budva je završen, kao i deo kod Golubca kod Podgorice", kazao je Franović agenciji Beta.

On je rekao da sjutra u Budvi počinje prvi međunarodni festival duvačkih orkestara koji će svirati popularnu i evergrin muziku, a da će u nedelju na gradskom trgu biti besplatan koncert Vlada Georgieva.

Generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš izrazio je zadovoljstvo što su turističke organizacije odabrale Suboticu za završetak promotivne kampanje u Srbiji i rekao da preko 25 odsto turista na crnogorskom primorju dolazi iz Srbije.

"Tri plaže će biti javne, dvije u Herceg Novom i jedna u Kotoru, koje neće biti skrajnute sa puta, već plaže sa ozbiljnim potencijalima. Procenjujemo da će cene imobilijara na plažama (suncobrana i ležaljki) biti do osam evra", naveo je Kankaraš.

Organizator dogadjaja u Subotici bila je Turistička organizacija opštine Budva, koja je ugostila predstavnike Vlade Vojvodine, lokalnih samouprava, diplomatskog kora, privrednika i medija.

Turističke organizacije opština Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Kotora su u prethodnom periodu obišle i druge gradove u Srbiji, a cilj promotivnog karavana bio je predstavljanje najvažnijih informacija o predstojećoj sezoni.