04-10-2018

Tradicionalna budvanska fešta od ribe, vina i piva "Dan širuna"

Tradicionalna pučka fešta od ribe, vina i piva "Dan širuna", koja se obilježava već 53 godine, ove godine će se održati u subotu, 6. oktobra ispred zidina Starog grada u Budvi.

Tradicionalna budvanska fešta od ribe, vina i piva

Program manifestacije će biti bogat i raznolik, a započeće u 16 sati i 30 minuta defileom Gradske muzike Budve i NVO „Feštađuni“.

Manifestacija će zvanično biti otvorena u 17 sati, nakon čega će uslijediti dječji i omladinski program u okviru kojeg će nastupiti Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Predškolska ustanova „Vini Pu“, Gimnastički klub „Budva“, časopis za djecu i omladinu „Krug mladih“, Rock sastav „Avis“ i brojni solisti.

Nastup ženske vokalne grupe „Harmonija“, uz igrokaz „Feštađuna“, predviđen je za 19 sati, a nakon njih će se organizovati sportske igre (skidanje pršuta sa grede u gradskoj luci, igre na bini, povlačenje konopa ispred bine....), koncert folklornog ansambla KUC „Stefan M. Ljubiša“ i koncert klape „Jedinstvo“ iz Bara.

Vrhunac večeri očekuje se od 21 sat, kada će na binu stupiti Goran Karan, jedan od najpopularnijih izvođača iz regiona.Tokom manifestacije, već od 18 sati, turisti, gosti i mještani će uživati uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva.

Organizatori 53. „Dana širuna“ su Turistička organizacija opštine Budva i Klub za sportski ribolov na moru „Širun“.