27-07-2023

Trag u beskraju: I ove godine u Veloj Luci koncert u čast Oliveru

U čast velikana hrvatske muzičke scene Olivera Dragojevića i ove godine u Veloj Luci će se održati niz manifestacija u okviru umjetničkog projekta “Trag u beskraju”. Manifestacija će petu godinu zaredom imati prigodan i bogat program koji će proslaviti lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tokom svoje bogate muzičke karijere ostavio neizbrisiv trag u muzici.


Foto: Općina Vela Luka

Centralni događaj svakako je koncert na Rivi, koji je otvoren za javnost, a ujedno je i vrhunac muzičko-umjetničkog projekta. Cilj manifestacije je da podsjeti na ljepotu osjećanja sreće i radosti koje izazivaju Oliverove pjesme.

"Trag u beskraju" počeo je tradicionalnim koncertom na Korčuli, trajektom Jadrolinije, koji je juče isplovio iz Splita u Oliverovu Velu Luku. Nastupili su Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo.

U četvrtak, 27. jula, u 21.30, biće organizovano otvaranje Oliverove privatne izložbe u holu Muzičke škole Oliver Dragojević. A na istoj lokaciji, u petak, 28. jula u 21.30 održaće se promocija notne knjige Oliver i Zdenko, autora Ante Gela.

Centralni događaj programa - koncert "Trag u beskraju" - održaće se na pontonu ispred rive

Muzički producent koncerta je Ante Gelo, kojeg sa Oliverom veže dugogodišnje prijateljstvo i saradnju. Koncert u subotu, 29. jula, okupiće mnoga poznata imena hrvatske muzičke scene. U čast Olivera pjevaće Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, klapa Sufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini.



Direktan TV prenos održava se na Prvom programu HRT-a u subotu, 29. jula od 21.30 sati.

Nedelja, 30. jul, rezervisana je za koncert "Kad mi dođeš ti", autorsko veče Vinka Barčota. Ovaj koncert počeće u 21.30 časova, a održaće se na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu će nastupiti Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i kvartet Sekuentia.

U ponedeljak, 31. jula, od 21.30 časova na pijaci crkve Sv. Josipa, manifestacija se završava koncertom "Povedi me" na kojem će pjevati Jasna Zlokić.

(zgportal)