15-11-2021

U četvrtak koncert hora „Sveti Jevstatije Prevlački“

Povodom jubileja 25 godina od osnivanja, hor „Sveti Jevstatije Prevlački“, pri crkvi Svete Trojice u Starom gradu, planira da održi koncert u četvrtak 18.11. sa početkom u 19h. u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“.

U četvrtak koncert  hora „Sveti Jevstatije Prevlački“ | Radio Televizija Budva

"Naš hor za sobom ima brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu, i ponosi se redovnom i sjajnom saradnjom sa horovima iz regiona. Održali smo brojne koncerte, što samostalne, što zajedniče, i nastupali u okviru različitih manifestacija. Redovno održavamo Božićni koncert, a na našem repertoaru se nalaze brojne duhovne kompozicije liturgijskog i koncertnog karaktera kako domaćih tako i stranih kompozitora, te različite tradicionalne pjesme", saopšteno je iz hora.

Kako istuču imaju sreću da hor među svojim članovima ima i nekoliko pjesnika i profesionalnih muzičara, riješili su da ovo veče bude u cjelosti autorsko veče njihovih članova, tako da će se na programu naći kompozicije njihove nekadašnje dirigentice, Mirjane Pajović, koja već skoro četrdeset godina obogaćuje muzički život Budve, kao i njihovr sadašnje dirigentice, Danijele Nikolić, te Ninoslave Zlatković, pijanistkinje i kompozitora.

"Naši kompozitori su pisali i na stihove naših renomiranih pjesnika, Radmile Knežević, i Miša Gaćinovića, pa ćemo ove večeri imati priliku da čujemo i njihovu poeziju, a više djela će biti premijerno izvedeno", kazali su.

Oni su pozvali sve drage sugrađane da, ukoliko su u mogućnosti, uveličaju ovaj jubilej, uz puno poštovanje mjera zaštite protiv korona virusa.