19-11-2021

(VIDEO) Nikolić: Mi smo poseban crkveni hor

Povodom proslave jubileja 25 godina od osnivanja, crkveni hor „Sveti Jevstatije Prevlački“, pri crkvi Svete Trojice u Starom gradu, sinoć je održao koncert u punoj sali Moderne galerije „Jovo Ivanović“. Utisci su sjajni, ja sam zadovoljna i ponosna, Budvani imaju osjećaj za duhovnu muziku, kazala je u intervjuu za naš portal Danijela Nikolić, dirigentica hora.


Video: portal RTV Budva

Sala Moderne galerije sinoć je bila tijesna da primi sve posjetioce koji su došli na koncert, pa se tražila stolica više.


Foto: portal RTV Budva

Koncert je bio poseban jer je program bio kolažni, pored pjevanja i predstavljanja novih kompozicija, članovi hora su recitovali, svirali na klaviru i prikazali se u punom sjaju sa svim svojim talentima. Nastup je bio kompletno autorsko veče, pa su se na programu našle kompozicije njihove nekadašnje dirigentice, Mirjane Pajović, sadašnje dirigentice, Danijele Nikolić, te Ninoslave Zlatković, pijanistkinje i kompozitora. Tekstove kompozicija pisali su takođe članovi hora pjesnici Radmila Knežević i Mišo Gaćinović.

Nikolić nije krila oduševljenje nakon uspješnog koncerta, a svoje utiske podijelila je sa nama u intervjuu za portal RTV Budva.



Crkveni hor Sveti Jevstatije Prevlački za sobom ima brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu. Održali su brojne samostalne i zajedniče koncerte, a nastupali su u okviru različitih manifestacija. Redovno održavaju Božićni koncert, a na njihovom repertoaru se nalaze brojne duhovne kompozicije liturgijskog i koncertnog karaktera, kako domaćih tako i stranih kompozitora kao i različite tradicionalne pjesme.


J.M.