25-05-2015

U diskoteci radio i nož, krv na sve strane

Policija pokušava da utvrdi da li je Budvanin Jovan Mušikić (25) nožem povrijedio nekoliko osoba u diskoteci “Trokadero”.

U diskoteci radio i nož, krv na sve strane | Radio Televizija Budva

Tuča u toj diskoteci dogodila se u noći između subote i nedjelje, oko dva sata iza ponoći.

U opštem metežu najgore je prošao Budvanin Luka Novaković, koji je dobio tri ubodne rane. Lakše povrede zadobili su njegov brat Petar, njihov prijatelj I. Ž., maturantkinja J. S. i njen drug M. J.

Prema informacijama “Vijesti” lakše su povrijeđeni i M. Ć. i S.Ć. koji su bili u društvu sa Mušikićem.

Prema saznanjima “Vijesti” do tuče između dvije grupe muškaraca došlo je nakon kratke čarke i dobacivanja između Mušikića i braće Novaković.

Inspektori sumnjaju da je Mušikić tada izvadio nož i ranio Novakoviće. Njihov prijatelj I. Ž. u obračunu je dobio povrede glave, a policija pretpostavlja da su nanijete tupim predmetom.

Maturantkinja i njen prijatelj slučajno su povrijeđeni u tuči u kojoj nijesu učestvovali. Nekoliko očevidaca juče je ispričalo da je u trenutku kada je sijevnuo nož, u diskoteci bilo više od hiljadu gostiju.

“Mušikić i njegovo društvo prvo su se sporečkali sa Novakovićima i I. Ž. Odjednom je nastao haos i bilo je krvi na sve strane”, kazao je jedan od očevidaca.

Nakon ranjavanja, braća Novaković transportovana su u kotorsku Opštu bolnicu, gdje su im konstatovane rasjekotine i ubodne rane.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi rekao je juče da inspektori utvrđuju i kako je neko mogao da unese nož u diskoteku koja ima organizovanu službu obezbjeđenja.

Policija se juče zvanično oglasila saopštavajući da su budvanski policajci “brzom reakcijom i efikasnom akcijom nakon prijave događaja identifikovali i uzeli izjave od svih aktera”.

“Izjave su uzete i od još jednog broja lica. O izjavama je upoznat nadležni tužilac”, kazali su iz UP.

Prema informacijama “Vijesti” niko od učesnika tuče nakon saslušanja nije zadržan u stanici policije.

Iz UP ističu da je u tuči sedam osoba zadobilo lake tjelesne povrede - ubodne rane, rasjekotine i oguljotine, i da je Luka Novaković zadobio tri ubodne rane, ali da mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ.

Policija, međutim, nije precizirala da li je protiv nekoga od učesnika tuče podnijeta prijava i jesu li nekoga uhapsili, prenose Vijesti.