02-12-2021

U Splendidu danas konferencija o ekonomiji

Privredna komora će, u saradnji sa Centralnoevropskom inicijativom, organizovati desetu jubilarnu međunarodnu konferenciju o ekonomiji Montenegro 2021, koja će se danas i sjutra održati u hotelu Splendid u Bečićima.

U Splendidu danas konferencija o ekonomiji | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz PKCG je saopšteno da će tema jednog od najznačajnijih ekonomskih događaja koji se organizuju na prostoru Zapadnog Balkana, ove godine biti Resetovanje ekonomije nakon pandemije koronavirusa, o kojoj će svojim izlaganjima, kroz pet panela, govoriti predstavnici vlada, poslovne i akademske zajednice Crne Gore i regiona, te međunarodnih institucija od uticaja na ekonomski razvoj ovog područja.

Tokom konferencije biće organizovan i online CEI poslovni forum, sa bilateralnim susretima privrednika regije.

Konferencija će biti organizovana uz striktno poštovanje mjera za suzbijanje pandemije, pa će joj prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem online platformi.

U uvodnom dijelu obratiće se vršiteljka dužnosti predsjednice PKCG Nina Drakić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i generalni sekretar CEI, Roberto Antonione.

Iz PKCG su rekli da će tokom dva dana biti održano pet panel diskusija. Prvog dana skupa govoriće se o ekonomskim perspektivama regiona nakon pandemije koja je promijenila svijet.

“Zasigurno jedna od najaktuelnijih tema vezanih za oporavak je zelena ekonomija, što je bio i povod za organizovanje panela sa nazivom: Zelena, cirkularna ekonomija – ekonomski oporavak i nova kultura življenja i poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Kao i ranijih godina predviđen je panel privrednika, koji će sa nama podijeliti iskustva u vezi sa odgovorima poslovne zajednice na krizu.

“Drugog dana, gosti će pokušati da daju odgovor na pitanje koliko smo (ne)spremni za digitalnu transformaciju”, rekli su iz PKCG.

Budući da se u isto vrijeme održava sastanak visokog nivoa CEI članica, gosti konferencije biće i njegovi učesnici, koji će prenijeti svoja viđenja o postpandemijskoj budućnosti Evrope.

Za online praćenje konferencije učesnici mogu da se prijave putem linka, koji je dostupan na sajtu Privredne komore, nakon čega će dobiti pristup platformi sa opisom registracije i detaljnim instrukcijama.