05-09-2023

U toku prijave za NTC radionice u pet crnogorskih opština

U više crnogorskih gradova u toku je upis na NTC radionice. Roditelji mogu prijaviti svoje mališane uzrasta od tri do deset godina da pohađaju radionice u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Kotoru i Baru.



Više informacija o načinu prijave i ustanovama koje organizuju radionice moguće je naći na stranici www.ntcucenje.com.

Djeca su raspoređena po uzrastu, pa je tako mini grupa namijenjena djeci od tri do četiri godine, bijela grupa od četiri do predškolskog uzrasta, a žuta grupa je predviđena za predškolce.

Đaci prvaci će biti raspoređeni u narandžastu, a oni koji pohađaju drugi i treći razred su u plavoj grupi. Učenici četvrtog i petog razreda biće u zelenoj grupi.

Ciljevi NTC radionica su podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih polaznika koji učestvuju u programu, kao i sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom uzrastu. Učešćem na radionicama djeca razvijaju koordinaciju pokreta i motorike, kao i brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje). Jedan od ciljeva NTC radionica je i pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihovih sposobnosti.

Autor programa NTC sistem učenja, u okviru kojeg se i organizuju radionice, je dr Ranko Rajović, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje. Koautor programa je Uroš Petrović, književnik i autor 12 knjiga iz područja književnosti za djecu i mlade. Radionice sprovode sertifikovani predavači (učitelji, vaspitači, stručni saradnici).

Najvažnije razdoblje za razvoj mozga i kognitivnih sposobnosti je do dvanaeste godine, a posebno u prvih nekoliko godina života.

Više o NTC radionicama možete pročitati na sljedećim linkovima:

Budva: https://ntcucenje.com/radionica/budva/

Bar: https://ntcucenje.com/radionica/bar-pu/

Kotor: https://ntcucenje.com/radionica/kotor/

Nikšić: https://ntcucenje.com/radionica/niksic/

Podgorica: https://ntcucenje.com/radionica/podgorica/