12-02-2018

Učenje španskog jezika i fimsko veče u Omladinskom klubu

Danas, od 16 časova, u prostorijama Omladinskog kluba Budva imate priliku da napravite prve korake u učenju španskog jezika.

Učenje španskog jezika i fimsko veče u Omladinskom klubu | Radio Televizija Budva

Za početak će biti dovoljno da imate volju, ponesete svesku i olovku.

Nakon što savladate osnove španskog jezika, od 17:30 časova, u Omladinskom klubu možete pogledati psihološki triler "We need to talk about Kevin".

Film je beskrajno interesantana adaptacija romana Lajonele Šrajver.

"We Need to Talk About Kevin" prezentuje priču osećaja sramota, krivice i tuge jedne majke čiji je sin počinio delo koje je šokiralo čitavo društvo u kojem žive. Dok gledamo ženu koja je odbačena od društva, osuđivana od strane okoline za djela svoga sina i primorana da se preseli i radi trivijalne poslove kako bi preživjela, mi bivamo presijecani drugim narativnom koji u vidu flešbekova iznosi život iste žene od začeća njenog sina pa do momenta kada joj on uništava život.



Priča ovog filma je maestralno izložena jednim skoro pa statičnim ritmom, kroz koji posmatramo ženu koja već u početku nije baš bila oduševljena idejom da donosi novi život na svet i kako ista kroz faze odrastanja tog deteta biva konstatno provocirana od strane ovog skoro pa autističnog dečaka. Moglo bi se reći da se film kroz čitavu svoju duraciju bavi pitanjem: "Da li se čovek rađa kao psihopata ili on to vremenom postaje?"