03-03-2021

Udruženje turističkih agencija: Situacija izuzetno loša, vrijeme je za ozbiljnije djelovanje

Udruženje turističkih agencija Crne Gore saopštilo je da je vrijeme za inicijative i ozbiljnije djelovanje, s obzirom na izuzetno lošu situaciju u sektoru turističke privrede i početak priprema za narednu turističku sezonu.


Foto: Pixabay

Iz ovog udruženja, koje su krajem oktobra 2020. osnovale turističke agencije Kompas Montenegro, Congress Travel, Grand, Demetra tours, Inrut i Win travel, ocijenjneo je je da je djelovanje neophodno kako bi se obezbijedio uspješan oporavak i omogućio nastavak rada u efikasnijem privrednom okruženju.

“Jedan od glavnih ciljeva udruženja je da preraste u referentno stručno i savjetodavno tijelo čije će djelovanje u budućnosti biti od velikog značaja donosiocima odluka u zakonodavnom i ekonomskom smislu”, istakli su iz UTACG.

Do sada je udruženju pristupilo 35 agencija različitih kategorija, uglavnom agencije koje su članice IATA (International Air Transport Association), a svakodnevno pristižu prijave novih članova.

“Naša očekivanja su da će taj broj konstantno rasti čime ćemo efikasnije, zajedničkim snagama, raditi na poboljšanju uslova poslovanja”, ističu iz UTACG.