27-03-2024

Uhapšen član organizovane kriminalne grupe u Budvi

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), u saradnji sa budvanskim Odjeljenjem bezbjednosti, uhapsili su sinoć I.K. (38), visokorangiranog pripadnika kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Crne Gore.

Uhapšen član organizovane kriminalne grupe u Budvi | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Uprave policije saopšteno je da je I.K. potraživan po potjernici Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Navodi se da je I.K. osumnjičen i za više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

"Radi se o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Ističe se da su u hapšenju I.K. učestvovali službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica", poručuje se u saopštenju.