19-03-2020

Ukrajinska državljanka uhapšena u Budvi zbog nepridržavanja naredbe o samoizolaciji

Službenici Centra bezbjednosti Budva uhapsili su ukrajinsku državljanku S.A. (1975) zbog nepridržavanja naredbe o samoizolaciji.

Ukrajinska državljanka uhapšena u Budvi zbog nepridržavanja naredbe o samoizolaciji | Radio Televizija Budva

Foto: (Ilustacija)

Ona je od strane policijskih službenika zatečena van svoje kuće, u kojoj je, nakon dolaska iz Ukrajine trebala da boravi 14 dana,
zbog mogućnosti da je zaražena koronavirusom, saopšteno je portalu RTV Budva iz CB Budva.

Protiv nje je podnijeta krivična prijava za nepostupanje po zdravstvenim proposima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287 Krivičnog zakona Crne Gore, a koji za krivična djela protiv zdravlja ljudi propisuje novčanu kaznu ili zatvor do jedne godine.

"Dana 18.03.2020 godine službenici CB Budva su u sklopu pojačanih mjera i radnji na sprječavanju širenja zaraznih bolesti, DT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv S. A.'75 g iz Ukrajine zbog postojanja osnovane smunje da je počinila krivično djelo, nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287 KZ CG. Imenovanoj je dana 16.03.2020 godine od strane Uprave za inspekcijske poslove, Odsijeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, izdato Rješenje o stavljanju u samoizolaciju koje je ista prekršila na način što je napustila prostor predviđen za samoizolaciju", navedeno je u Rješenju Uprave za inspekcijske poslove.