09-04-2021

URA Budva: Na uličnim protestima bili i razni VIP gosti, iza kojih su ostali enormni dugovi i unapređenja ljubavnih partnera

"Ono što se juče moglo vidjeti na ulicama Crne Gore kao i Budve je očigledan primjer da još uvjek nisu demontirani stari režim i manipulacije, a da njegove parapolicijske formacije organizovano pokušavaju da izazovu nemire većih razmjera u Crnoj Gori" , navedeno je u saopštenju OO GP URA za Portal RTV Budva.

URA Budva: Na uličnim protestima bili i razni VIP gosti, iza kojih su ostali enormni dugovi i unapređenja ljubavnih partnera | Radio Televizija Budva

Na pitanje redakcije portala RTV Budva da nam iz loklanih političkih odbora prokomentarišu jučerašnja dešavanja u Budvi i višečasovnu blokadu saobraćajnica od strane pojedinih građana odgovor je stigao iz OO GP Ura.

U saopštenju OO GP URA je navedeno će se uvjek zalagati za slobodu mišljenja i za mirne civilizovane proteste kao način iskazivanja nezadovoljstva određenim odlukama, donesenim zakonima ili vođenjem državne politike.

"Čiji je to interes, pitanje je na koje svaki građanin Crne Gore ima jasan odgovor. Mnogo onih koji su juče bili na protestu su na platnom spisku Statisa i sličnih centara moći; neki su stekli imovinu i kapital u Budvi kao lično obezbijeđenje porodice odbjeglog šefa OKG DPS-a, neki su pljačkaškom privatizacijom i za smješne pare uništili nekad najreprezentativnije hotele na prostoru Budvanske rivijere, a milione preselili u sopstvene džepove. Nekima od njih danas privatni kapital iznosi milione iako su prije toga radili kao turistički vodiči ili nosači kofera na recepciji. Opravdali su dnevnicu juče i oni koji je dobijaju od čuvenog hotela sa pet zvjezdica, kao i oni koji su ostali bez lokalnih uhljebljenja. Juče su na uličnim protestima bili i razni VIP gosti, iza kojih su ostali enormni dugovi i unapređenja ljubavnih partnera u opstinskimm preduzećima. Nemoguće je da građani Budve ne znaju sve bizarnosti našeg „tranzicionog raja“, u kojem se nemilice uništavala supstanca grada i njegova ekonomska budućnost", ističu iz budvanske URE.

Kako dodaju, „Patriote“ DPS su juče, podržavajući blokadu puteva po Crnoj Gori čiji su neformalni organizatori, nedvosmisleno pokazali da vole Crnu Goru i ovaj grad „do posljednjeg centa“.

"Zato o turistikoj sezoni takvi brinu deklarativno, a na terenu čine sve kako bi vlastitu državu satrli, ako već oni ne mogu njome da i dalje upravljaju. Sa svoje strane, mi ćemo podržavati sve mirne, demokratske i civilizovane proteste i okupljanje građana koji poštuju epidemiološke mjere, Ustav i zakone Crne Gore. Nikada ćemeo podržati proteste i blokade na kojima se ne propuštaju kola hitne pomoći, vrijeđaju i fizički napadaju novinari, poziva se na sukobe i provocira Tompsonovim pjesmama. Zato apelujemo na sve nadležne institucije da takve pojedince primjereno procesuiraju i kazne", navode u saopštenju.

Oni pozivaju sve građane Budve i Crne Gore da pokažu toleranciju, mir i dobre odnose među sugrađanima.

"Da sačuvamo i fizičko i mentalno zdravlje jedni drugima, kako bismo sačuvali sami sebe i predstojeću turističku sezonu od koje zavisi ekonosmki i drštveni opstanak Crne Gore i njenih građana", poručili su iz OO GP URA.