05-09-2022

(VIDEO/FOTO) Radonić na prijemu prvaka: Današnji dan simboliše radost života

Svečano stupanje na prag obrazovanja danas je bio veliki događaj za 215 đaka prvaka na prijemu održanom u Drugoj osnovnoj školi. Prvaci su sa roditeljima u dvorištu škole ustreptalo čekali prozivku koja je uslijedila ubrzo nakon podzravnih riječi dobrodošlice koju su im poželjeli direktorica Nataša Radonić i menadžer Opštine Budva Nikola Jovanović.


Foto: Portal RTV Budva

Slikanje u ramu dobrodošlice i himna bili su uvod u pozdravne riječi.


Foto: Portal RTV Budva

Početak školske godine za sve nas je poseban, a posebnim ga čini zadovoljstvo koje osjećamo prijemom generacije novih učenika, kazala je direktorica Druge osnovne škole Nataša Radonić.

"To je dan koji simboliše radost učenja, radost odrastanja, radost novih prijateljstava i radost života istovremeno. To je dan kada dajemo jedni drugima zadatke, a zadatak nas odraslih je da vam draga djeco omogućimo da prvi dan u školi kao i sve ostale dane, mjesece i godine zapamtite po tome što ćete voljeti da dolazite u školu i da iz nje izlazite nasmijani, srećni, bogatiji znanjima, oplemenjeni prijateljstvima koja će trajati dugo", kazala je Radonić.


Video: Portal RTV Budva.

Srećan polazak u školu prvaciima je danas na svečanom prijemu poželio i menadžer Opštine Budva Nikola Jovanovič.

"Želim da svima poželim srećan polazak u svijet obrazovanja i knjiga, gdje će djeca imati priliku da steknu svoja životna prijateljstva i da se zajedno sa njima radujemo, jer danas započinju svijet koji će za njih značiti jedno novo otkrovenje i putovanje koje će ih provesti ka znanju i prijateljstvu. Želim da znate da će opština nastaviti da bude podrška svim našim sugrađanima, da ćemo pomagati obrazovne institucije kao što smo to činili do sada", kazao je Jovanović poželivši puno uspjeha u radu direktorici Radonić i nastavnom kadru.


Video: Portal RTV BUdva

Učenici su recitacijama dodatno uljepšali svečanost, a nakon uvodnih riječi i pozdrava uslijedila je prozivka izvlačenjem koverata sa spiskovima đaka prvaka, čime je izbjegnuta praksa favorizovanja odjeljenja i učiteljica.


Video: Portal RTV Budva


nastavni kadar/ Foto: Portal RTV Budva

Ekipa našeg portala želi srečan početak školske godine svim učenicima, naročito prvacima kojima želimo puno uspjeha i sreće.

J.M.