18-03-2021

(VIDEO) Marković: Izgradnja hidrostanice riješiće dugogodišnji problem stanovnika Laza i Markovića

Na poziv naših sugrađana povodom zamućenja potoka Grđevica u gornjim Lazima i navoda da se šut istovara u potok, ekipa Televizije Budva je izašla na teren i dobila informacije da se količina zemlje koja se iskopava zbog izgradnje hidrostanice Lazi istovara na dva mjesta uz potok, ali će biti ona biti vraćena kada se radovi na hidrostanici završe.


Foto: Printscreen

Istovarena zemlja se nalazi na samoj granici Laza i Markovića, gdje je odložena uz dozvolu nadležne inspekcije kako bi bila vraćena nakon završetka radova na izgradnji hidrostanice Lazi.

Prema riječima predsjednika MZ Markovići, Vukašina Markovića, zamućenost rijeke je uobičajena, ali da navodi da je nastala kao posljedica odloženog šuta u Markovićima i zemlje u Lazima nisu istiniti, te da nema potrebe za brigom.



Projekat izgradnje hidrostanice, Marković vidi kao sjajno rješenje za dugogodišnji problem stanovnika ova dva granična naselja.

"Ovu hidrostanicu prati projekat odvoda fekalnih kanalizacionih voda od Markovića prema Vještici, čime će se takođe riješiti jedan veoma značajan problem", istakao je Marković.

Višegodišnji problem na ovom mjestu jesu male deponije otpada, nezavisno od trenutnog slučaja sa odlaganjem zemlje, te Marković apeluje na nadležne da se pozabave tim pitanjem.

Završetak radova na hidrostanici je predviđen za jun mjesec ove godine, kada se i očekuje povratak istovara zemlje na prvobitno mjesto.


D.B.