18-10-2022

(VIDEO) Muzički igrokaz „Jesenji kapric“ okupio brojnu publiku u Budvi

Nesvakidašnji dogadjaj za ovaj period godine - muzički igrokaz „Jesenji kapric“, na trgu između crkava u Starom gradu, okupio je večeras brojnu publiku koja je aplauzima pozdravila poznate operske gravure.



Izvanredni mladi operski umjetnici: Marijana Šovran, Nevena Đoković i Marko Kalajanović, uz pratnju pijaniste, Milivoja Veljića i gudačkog kvarteta „Habanera“, na šaljiv i duhovit način, pjesmom, igrom i pokretom, govorili su o ljubavnim izazovima jezikom poznatih operskih arija.

Turistička organizacija Budve uvrstila je ovaj lijepi događaj u svoj kalendar manifestacija u cilju proširenja turističke ponude van sezone, kazao je agenciji Mediabiro Ognjen Mušikić.
“Odziv je bio odličan, tribine pune, a sami cilj ovakvih programa jeste podizanje svijesti kod ljudi o internacionalnoj klasičnoj muzici, kao i o kulturnim i zabavnim zbivanjima koja su pred nama”, kazao je on.



Sopranistkinja, Nevena Đoković ističe da su za sami nastup u Budvi pripremili raznolik program, kako bi se publika što bolje upoznala sa različitim vrstama arija, kako iz opera tako i iz opereta.

“Meni je ovo prvi nastup u Budvi, ovaj otvoreni prostor između crkava u Starom gradu se odlično uklopio u sam koncept predstave”, istakla je ona.



Marija Šovran, sopranistkinja veoma bogate biografije, rođena u Kotoru za sam projekat kaže da je nastao kao ljetnji projekat, ovog puta po prvi put predstavljen Budvanskoj publici kao jesenja verzija igrokaza.

“Ovaj izmjenjeni projekat sadrži mnoštvo komičnih detalja, i kao takav je večeras zadobio puno simpatija kod publike. Publika Budve je divna, i ja sam uživala, izmjestila sam se u neku drugu dimenziju… I uopšte ova scena na otvorenom, ove zidine, more i brda okolo su mi dali dodatnu, i posebnu inspiraciju”, rekla je ona.



Prvak opera Narodnog pozorišta u Sarajevu, bariton, Marko Kalajanović kazao je da je jako vezan za Budvu u kojoj je odrastao.

“Baš ovaj plato na kome se nalazimo je meni jedan od najdražih dijelova Budve. Kada sam čuo da ćemo ovo djelo izvesti baš ovdje za mene je to imalo poseban sentimentalni značaj. Ako me pitate kao profesionalca, ovaj ambijent je božanstven za ovakav tip događaja. Ono što je najvažnije je da je Budvanska publika uvijek sjajna za ovakve koncerte, i interakcija sa publikom je večeras bila sjajna”, poručio je on.



Iz Turističke organizacije Budve kažu da su veoma zadovoljni tokom postsezone, te da se uveliko pripremaju za zimsku sezonu i praznike koje slijede. Tim povodom, u petak će se održati pres na kome će zvanično biti predstavljen i novogodišnji program.