02-05-2024

Devet lista za lokalne izbore u Budvi, žrijebanje 4. maja

Predsjednik Opštinske izborne komisije Budva, Đorđije Vujović, najavio je da će na predstojećim izborima u Budvi biti devet izbornih lista, dok je žrijebanje zakazano za subotu, 4. maja.

Devet lista za lokalne izbore u Budvi, žrijebanje 4. maja | Radio Televizija Budva

Foto: Pexels


"U susret predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u Budvi u nedjelju, 26. maja Opštinskoj izbornoj komisiji predato je devet izbornih lista, koje su predate po sljedećem redu, dr Božidar Vujićić, Demokrate Budva, DPS, URA, SDP-SD-LP, Za budućnost Budve, Budva naš grad, Crnogorska evropska partija i Pokret Evropa sad", izjavio je Vujović za TV Budva.

Kada je riječ o biračkim mjestima građani će biti blagovremeno informisani jer će, prema riječim Vujovića, doći do izmjena.

"S obzirom da je toku turistička sezona, dobar dio mjesta na Slovenskoj plaži će biti izmješten najvjerovatnije u Drugu osnovnu školu, a trenutno kako stvari stoje, pet biračkih mjesta na Slovenskoj plaži će biti ukinuto i prebačeno na druga mjesta. Ono što je meni važno, o čemu ćemo građane informisati putem javnog servisa, najviše o promjenama ovih biračkih mjesta kako bi svi bili upućeni gdje mogu da glasaju, a o tome će biti obavješeni i putem pošte", kazao je Vujović.

Nova biračka mjesta biće prilagođena i osobama sa invaliditetom, ističe Vujović i dodaje da je MUP ovog puta dobro pratio situaciju na terenu i kontrolisao postupak promjene prebivališta.

"Informisani smo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pooštrilo te procedure, tako da ne može da se desi neki "šavnički" scenario, da se upisuju novi birači, ipak se radi terenska provjera i to je nešto što je dobro", zaključio je Vujović.

Na prijevremenim lokalnim izborima u Budvi pravo glasa ima 19.042. građana.


D.B.