29-09-2022

(VIDEO) Održan seminar za sportske trenere u Budvi

U organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva danas je u skupštinskoj sali održan seminar pod nazivom „Planiranje sportskog treninga“.


Foto: Portal RTV Budva

Saša Dakić, rukovodilac sporta u Sekretarijatu za društvene djelatnosti kazao je za naš portal da je cilj seminara da se sportski treneri bliže upoznaju sa novim tendencijama u planiranju sportskog treninga.

Predavači će biti profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića. Prvi predavač je prof. dr Dobrislav Vujović – „Planiranje i periodizacija sportskog treninga“, drugi predavač je doc. dr Jovica Petković koji će reći nešto više na temu „Odnos obima i intenziteta trenažnih opterećenja“ i treći predavač je prof. dr Rašid Hadžić koji će govoriti na temu „Metodika tehničko taktičke pripreme“, kazao je Dakić.





Dodaje, da za početak je najbitnije zainteresovati sportiste.

"Za početak najvažnije je zainteresovati sportiste, a obzirom na interesovanje, ovaj drugi seminar bio je čak i na njihovu inicijativu. Mada, nama u strategiji razvoja sporta u Budvi u akcionim planovima su propisani edukativni seminari za sportske trenere i sportiste. Današnji seminar je više za konkretnu struku za sportske trenere", zaključio je Dakić.



Interesovanje za današnji seminar bilo je veliko, a do kraja godine Dakić najavljuje organizaciju još dva.


D.Č.