23-10-2023

(VIDEO) Zajedno za zdravlje: Održana tribina u Budvi o prevenciji raka dojke i psihijatrijskoj podršci

U oktobru, mjesecu posvećenom prevenciji raka dojke, u petak je u Modernoj galeriji u Starom gradu, održana značajna javna tribina pod nazivom "Zajedno za zdravlje" Ova inicijativa ima za cilj da skrene pažnju na izuzetnu važnost preventivnih pregleda i ulogu psihijatrije u cjelokupnom procesu zdravstvene zaštite.


Foto: Portal RTV Budva

Na tribini su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti medicinske njege i psihijatrije, nudeći svoje dragocjeno znanje i iskustvo kako bi javnosti prenijeli informacije o prevenciji i liječenju raka dojke. Dr. Nada Bajić, istaknuta onkološkinja iz Instituta za onkologiju i radioterapiju pri Kliničkom centru Crne Gore, govorila je o važnosti redovnih pregleda, ranoj dijagnozi i pravilnom liječenju ove ozbiljne bolesti. Njen doprinos je od izuzetne važnosti za svijest građana o potrebi prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Pored toga, Dr. Vasko Roganović, ugledni psihijatar iz Doma zdravlja Budva, govorio je o ulozi psihijatrije u pružanju emocionalne i psihološke podrške pacijentima koji se suočavaju sa dijagnozom raka dojke. Njegova stručnost i razumijevanje su ključni za pravilno tretiranje pacijenata i njihovo emocionalno blagostanje tokom ovih teških trenutaka.

Tribina je privukla znatan broj građanki i građana Budve koji su željeli da se informišu o ovoj važnoj temi i postave pitanja stručnjacima. Ova inicijativa je izuzetno važna u podizanju svijesti o raku dojke i psihološkom zdravlju, doprinoseći unaprijeđenju kvaliteta zdravstvene zaštite u lokalnoj zajednici.

Opširnije u prilogu Lidije Bojović: