09-12-2021

Više prevezenih putnika u trećem kvartalu

Prevoz putnika u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom, aerodromskom i redovnom vazdušnom saobraćaju.

Više prevezenih putnika u trećem kvartalu | Radio Televizija Budva

Foto. arhiva

Rast prevezenih putnika u željezničkom iznosi 37,8 odsto, drumskom 125,9 odsto, lokalnom drumskom 27,8 odsto, aerodromskom 291 odsto i redovnom vazdušnom saobraćaju 26,2 odsto.

“Kod prevoza robe u trećem kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, rast se bilježi kod prevoza robe na aerodromima 96,9 odsto, pad kod željezničkog 14,3 odsto, dok je ukupan promet robe u lukama na istom nivou”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u trećem kvartalu je, u odnosu na uporedni period, pao 1,5 odsto, a izmanipulisanih tona 0,7 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio 70,14 hiljada, što je 1,6 odsto manje nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu ove godine iznosi 4,67 hiljada, što je 6,1 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U trećem kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 232 hiljade tona robe.

“U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 89,2 odsto ili 207 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 10,8 odsto ili 25 hiljada tona prevezene robe.