01-05-2014

XII Međunarodni turistički budvanski Karneval od 02. do 04. maja

XII Međunarodni turistički budvanski Karneval pod nazivom “Potpun osjećaj proljeća pod maskama”, održaće se od 02. do 04. maja.

XII Međunarodni turistički budvanski Karneval od 02. do 04. maja | Radio Televizija Budva

Karnevalskim dešavanjima zvanično počinje i ovogodišnja ljetnja turistička sezona u Budvi, a ako je suditi po programu i interesovanju karnevalskih grupa, organizatori očekuju da će početkom maja Budva zaista biti najveći „grad pod maskama na Jadranu“, a budžet koji će biti utrošen za trodnevne karnevalske fešte je 40 hiljada eura.

Fešta počinje u petak 02. maja Abrumom, ili pozivom na karneval, kada će po trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova biti organizovana nesvakidašnja zabava. Iste večeri na Trgu pjesnika biće koncert Guitar duo Nikčević & Bulatović, a nakon toga tematske večeri u kafićima unutar zidina Starog grada.

Subota je centralni karnevalski dan, a program počinje projektom "Discover Budva"-upoznavanje sa kulturno-istorijskim nasljeđem Budve, dok će u popodnevnim satima na Trgu pjesnika biti organizovan "Vinski kutak".

Zatim slijedi centralni događaj - velika Karnevalska povorka, predvođena Gradskom muzikom Budve, od caffe-a „City“ do glavne bine ispred Starog grada.

Na bini ispred Starog grada nakon završetka karnevala biće organizovan koncert pet super–finalista muzičkog takmičenja „X factor“, a nakon njih nastupiće Emina Jahović Sandal.

Na bini na Trgu palmi odvijaće se muzičko-plesni performans „Live Brasilian carnival party“ sa samba plesačicama, dok na bini, koja će biti postvaljena između crkava u Starom gradu, nastupiće Radio Katakomba, klapa Who see i Stereo Ambasada. Program je upotpunjen atraktivnim nastupima novosadskih umjetnika iz grupe „Alternacia“ koji će na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans po ulicama i na trgovima Starog grada.

Posljednji karnevalski dan rezervisan je za najmlađe, a program počinje u podne sa „Slatkim kutkom“ na Trgu pjesnika, a potom i projekat „Discover Budva“. Mala karnevalska povorka kreće u 16 časova od dječijeg vrtića do glavne bine, a program se nastvalja na velikoj bini ispred zidina sa animatorom Dejanom Đonovićem.