25-07-2018

Za dva mjeseca sezone napisali kazne u iznosu od milion eura

Od 11. juna, od kako je Uprava za inspekcijske poslove stacionarna na crnogorskom primorju, inspektori su u raznim sferama turističke ponude i usluga izvršili oko sedam hiljada kontrola i napisali naloge za naplatu novčanih kazni u visini od milion eura.

Za dva mjeseca sezone napisali kazne u iznosu od milion eura | Radio Televizija Budva

Prema riječima koordinatorke svih inspekcija u Upravi za inspekcijske poslove Višnje Orban tokom ove sezone manji je broj prijava po svim osnovama, a veći broj očekuje se u narednom periodu u dijelu zauzetosti javnih kupališta i kod izdavaoca privatnog smještaja.

"Imali smo prijave nezadovljnih turista koje se odnose na boravišnu taksu i na to da nemaju slobodnog prostora na plaži od ležaljki", istakla je Orban i podsjetila da sva hotelska kupališta imaju pravo da postave mobilijar za svoje goste na cijelom dijelu kuplišta za koje su dobili dozvolu od strane Morskog dobra.

Kako je kazala Orban, srijedom i četvrkom vrši se kontrola privatnog smještaja.

"Ove godine u Budvi je mnogo više prijavljenog smještaja nego poslednjih godina. Ono na šta se turisti pretežno žale je da im izdavaoci privatnog smještaja nisu u roku od 24 sata uplatili boravišnu taksu, pa se boje pri prelasku granice", istakla je Orban.

U pogledu zapošljavanja ljetnje snage i prijave istih, situacija je bolja nego prošlih godina.

"Stranci i domaća radna snaga su prijavljeni, a poteškoće nastaju samo u čekanju da se izvadi dozvola za boravak", zaključila je Orban.