14-10-2021

Za vikend Svjetsko prvenstvo u umjetničkim plesovima u Budvi

Svjetsko prvenstvo u umjetničkim plesovima biće održano u Budvi 16. i 17. oktobra u Kongresnoj Sali hotela Splendid. Organizator prvenstva je Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore i Svjetska plesna federacija u kulturi WADF, saopšteno je iz Plesnog kluba Jet Set Podgorica.


Ilustacija, Foto: Pixabay

Takmičenje će početi u subotu 16. oktobra od 17h sa street disciplinama a završava u nedjelju u 21 sat sa najboljim programom u umjetničkim disciplinama (balet, moderni balet, jazz, dance show).

Učešće na Svjetskom prvenstvu je potvrdilo oko 500 učesnika koji su prijavljeni u 850 plesova. Na takmičenju u Budvi pojaviće se takmičari iz Albanije, BiH, Crne Gore, Češke, Egipta, Estonijje Francuske, Holandije, Italije, Jermenije, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije.

"Po prvi put Crna Gora je organizator Svjetskog prvenstva i ovaj događaj je rezultat dugogodišnjih aktivnosti članova i klubova koji učestvuju na međunarodnim takmičenjima u plesu.
Predstavnici Crne Gore na Svjetskom prvenstvu su takmičari: Jet Set Podgorica, Fenix Herceg Novi, Diano Herceg Novi, Lili Herceg Novi, Alisa Kotor, Modest Tivat, Sas Nikšić, Just Do It Podgorica, Golen Chesnut Podgorica, Luna Nikšić, Kindom Budva, Budva dance Budva, Porta di Daca Ulcinj i Art Viva Dance Nikšić, U okviru ovog događaja održaće se i Generalna skupština Svjetske plesne federacije WADF", saopštili su organizatori.

Pored ovog međunarodnog događaja planira se seminar za nove nacionalne i internacionalne sudije WADF Koji će dobijanjem licence unaprijediti ples u Crnoj Gori.