12-06-2023

Za vikend zbog alkohola uhapšena 52 vozača

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevim evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba zadobila teške, dok je 30 osoba zadobilo lake tjelesne povrede, saopštila je Uprava policije.

Za vikend zbog alkohola uhapšena 52 vozača | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Pripadnici saobraćajne policije su, u okviru represivnih aktivnosti, podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 1.128 prekršajnih naloga, oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola policija je lišila slobode 52 vozača, od čega 19 vozača u Podgorici”, saopštila je policija.

Policija je u Mojkovcu uhapsila I.T. (27) iz Berana, koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,66 g/kg.

“Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca”, navodi se u saopštenju policije.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.