07-01-2021

Zdravstvene vlasti da reaguju povodom dnevnih žurki

Potpredsjednica Centra za afirmaciju i razvoj mladih Maša Glušica kazala je da očekuje da će zdravstvene vlasti reagovati povodom dnevnih žurko koje su ovih dana organizovane širom Crne Gore.

Zdravstvene vlasti da reaguju povodom dnevnih žurki | Radio Televizija Budva

Foto: VOP

CARM je prije tri dana uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja i Kriznom medicinskom štabu da hitno reaguju po pitanju dnevnih žurki koje su se organizovale širom Crne Gore, a na kojima su se kršile gotovo sve propisane epidemiološke mjere.

,Mi smo pokrenuli inicijativu i uputili poziv Ministarstvu zdravlja da hitno reaguju kako bi se spriječilo dalje organizovanje dnevnih žurki ili makar omogućilo njihovo održavanje uz poštovanje propisanih mjera”, kazala je za TV7 potpredsjednica CARM-a, Maša Glušica.

Centar za afirmaciju i razvoj mladih za ovu temu zainteresovao se kao nevladina organizacija koja se bavi mladima i koja ima određenu odgovornost prema istima. Sa druge strane CARM već četvrti mjesec sprovodi kampanju ,,ZAJEDNO PROTIV COVIDA” koja ima za cilj da preventivnim djelovanjem smanji širenje zaraze među mladima, a samim tim i među drugim društvenim grupama.

Glušica naglašava da od Ministarstva zdravlja nisu dobili konkretan odgovor.

"Mi nismo dobili konkretan odgovor iako nam je rečeno da će ono što smo im mi predočili biti razmotreno. Nadamo se da će uskoro biti sprovedene konkretne akcije po ovom pitanju” zaključuje ona.

Dnevne žurke se uz muziku uživo ovih dana organizuju u kafićima i restoranima širom naše države, najviše u Glavnom gradu, a povodom novogodišnjih praznika.

Izvor: VOP