17-06-2020

Zeković: Dešavanja u Budvi ružna slika, građani Crne Gore s pravom uznemireni

Država u kojoj se politički problemi rješavaju policijskom silom najbolje pokazuje stanje demokratije i političkog sistema, zbog čega nazadujemo na putu ka EU i gubimo podršku i povjerenje naših međunarodnih partnera, ocijenili su iz SDP-a u saopštenju povodom situacije u Budvi koje potpisuje potpredsjednik te stranke Bojan Zeković. Kako je naglasio, dešavanja u našem gradu su ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore.



Saopštenje prenosimo u cjelosti:

SDP je više puta upozoravao da je politička korupcija najveća prijetnja stabilnosti političkog sistema i da zakonomjerno vodi potpunom urušavanju elementarnog povjerenja bez kojega nije
moguće demokratski funkcionisati.

SDP je bio možda i najveća žrtva političke korupcije 2016. godine koja se desila u državnom parlamentu, a sada je svima jasno da je upravo od tog trentuka krenuo slobodan pad institucija, demokratije i našeg evropskog puta.

Dešavanja u Budvi su ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore. Umjesto da se građani Budve bave pripremom onoga što će ostati od turističke sezone oni danas, i prethodnih dana, svjedoče raznim primitivizmima koje je danas kulminiralo i policijskom intervencijom.

Crna Gora s primitivizmom bilo koje vrste ne može naprijed, a korupcija u bilo kom obliku, a posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam. To bi morali da znaju oni koji
se navodno zaklinju u državu Crnu Goru, a svojim postupcima u kontinuitetu samo produbljuju nepravdu u društvu, jačajući na taj način i one snage koje žele nestanak Crne Gore.