05-06-2020

AMSCG: Oprez zbog mokrih puteva

Ovog jutra saobraća se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja, a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno.



Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je odluku da od 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski Most – Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje – Ribarevine, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se i povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

Na magistralnom putu Lepetani-Tivat zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na Regionalni vodovod odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a predviđeno je da radovi traju od 02.06.2020. godine do 15.06.2020. godine.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Međuvršje-Ivanova Korita od 25.05.2020. do 25.06.2020. godine saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 12.00 sati.

Do 18.06.2020. god zbog izvodjenja bušačko minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta dionica Pljevlja – Metaljka odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova.

Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice – Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

Zbog izvođenja minerskih i asfalterskih radova na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka do 30.06.2020. odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 16.00 sati.

Od 21.05.2020. godine do 05.06.2020. godine zbog radova na magistralnom putu dionica Šavnik-tunel Vojnik odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije kao i povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara u mjestu Gojakovići saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Podgorica-Božaj zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu Lepetani-Tivat.

Intenzitet saobracaja je umjeren