20-08-2020

Andrić: Nećemo se baviti podjelama već rješavanjem nagomilanih problema

"Nakon višedecenijskog zapostavljanja Buljarice i interesa Buljaričana od strane naših predstavnika u budvanskoj vlasti dolaze novi ljudi koji će o ovom biseru na primorju voditi više računa i poboljšati ambijent i uslove života za njegove stanovnike i goste koji ovdje borave", poručio je Marko Andrić, kandidat za odbornika u SO Budva, ispred koalicije "Dragan Krapović Budva je naša nacija".

Andrić: Nećemo se baviti podjelama već rješavanjem nagomilanih problema | Radio Televizija Budva

Za razvoj Buljarice, kako je istakao Andrić, nije bilo realnih projekata.

"Kada smo došli na vlast nijesmo mogli odmah stvoriti uslove za sprovođenje planiranih aktivnosti, niti smo imali uvid u projektnu dokumentaciju. DUP Buljarica 1 koji se radio od 2008-2016. godine, gdje su probijeni svi zakonski rokovi, je interese mještana podredio interesima pojedinih nazovi investitora i njihovim kombinacijama sa interesima OKG DPS", navodi se u saopštenju.

Oni su kako je istakao, u skladu s takvim planom u proteklom mandatu pustili u rad trafo stanicu i rješili snabdijevanje električnom energijom veliki dio Buljarice.

"To prethodnoj vlasti nije bilo prioritet, očigledno. Poboljšali smo snabdijevanje vodom priobalni dio i dio Djurdjevog brda. Napravili smo nov ulaz u naselje. Asfaltirano je oko 1700m puta. Postavljen je dio gradske rasvjete. To su sve investicije koje su bile neophodne Buljarici, a bez njih se ne bi mogao organizovati ni festival “SEA DANCE”, koji je Buljaricu ucinio poznatim ljetovalištem u cijelom svijetu", kazao je.

Do kraja ovog mandata planirano je još investicija koje su onemogućene blokadom računa i nasilnim preuzimanjem vlasti u Budvi, ističe Andrić.

"Svjesni smo da ovo nije dovoljno i da je potreba Buljarice mnogo veća iz razloga višedecenijske zapostavljenosti, ali i zbog njenog značaja kao turističkog potencijala. Zato smo planirali pojačano angažovanje i veće investicije u narednom periodu na tom području", piše u saopštenju.

Neke od planiranih invetsicija, kako je Andrić kazao su slijedeće:

1. Izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže sa podmorskim ispustom, čiji je projekat završen za vrijeme našeg mandata. Napominjem da je projekat WTE, koji je tehnološki zastario, a uz to je i taj posao predmet istrage tužilaštva zbog kojih je Opština danas blokirana na iznos od oko 30 miliona eura, neprihvatljiv za mještane Buljarice.

2. Planiramo bolje vodosnabdijevanje na višim kotama i ostalim djelovima Buljarice koji nemaju dovoljno vode.

3. Planiramo izgradnju puta od “KOPAONIKA” uz “SLATAVU” do mora uz svu prateću infrastrukturu. Planiramo i izgradnju poprečnih ulica.

4. Planiramo postavljanje gradske rasvjete za cijelo naselje.

5. Planiramo izgradnju kapele i puta do groblja.

6. Planiramo čišćenje kanala koje će proizvesti i isušenje polja, tako da će mještani moći doći na svoju zemlju, koja je sada pod vodom a samim tim i bezvrijedna.

7. Planiramo renoviranje svih postojećih seoskih puteva


On napominje i to da se ova koalicija neće baviti podjelama, već riješavanjem mnogobrojnih problema, koji su se godinama unazad gomilali.

"Dragi moji Buljaričani, mi vam u naredne 4 godine ne obećavamo Lungo mare bez projekata i tendera, obećavamo vam realne stvari koje ćemo realizovati, jer mi držimo riječ. Zato 30.avgusta Vam neće biti teško da odlučite kome ćete iskazati povjerenje.Jer – Buljarica je naša nacija, Budva je naša nacija", zaključio je Andrić u svom saopštenju.