13-06-2021

Besplatna onlajn predavanja za prijemne ispite na Muzičkoj akademiji

Besplatna onlajn predavanja za prijemne ispite na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore na Cetinju, u susret upisu nove generacije u studijsku 2021/22. godinu, za sve predmete od značaja, održaće se 15. i 23. juna, 2021. godine.

Besplatna onlajn predavanja za prijemne ispite na Muzičkoj akademiji | Radio Televizija Budva

Foto: Muzička akademija/UCG

Prodekanica za nastavu na Muzičkoj akademiji UCG Tatjana Krkeljić navodi da će zainteresovani kandidati i kandidatkinje, u neposrednoj komunikaciji sa predavačima imati priliku da se upoznaju sa očekivanjima, standardima i iskustvima iz prethodnih godina.

„Da bi upisali neki od dva postojeća modula, Izvođačke umjetnosti i Opšta muzička pedagogija, studenti sem uspjeha iz srednje škole treba da polažu i prijemni ispit kako bi se provjerile individualne sposobnosti za izvođaštvo, tj. provjerila teoretska i praktična znanja i sposobnosti. Svi kandidati polažu test iz Teorije muzike koji je i eliminatoran. Za Izvođačke umjetnosti polaže se dalje prijemni ispit iz Instrumenta, poznavanja Muzičkih oblika i Solfeđa. Na modulu za Opštu muzičku pedagogiju prijemni ispit se sastoji iz četiri dijela: Harmonija, Muzički oblici, Solfeđo i Klavir“ , navodi Krkeljić.

Kandidati zainteresovani za predavanja mogu se obratiti mejlom na [email protected] sa naznakom „za prijemne ispite“ kako bi im se dodijelio zoom link. Predavanja su iz predmeta Solfeđo, Teorija muzike, Muzički oblici i Harmonija.

Prodekanica Krkeljić je dodala da se pripremne konsultacije sa profesorima instrumenta organizuju na Akademiji ili slanjem snimaka za kandidate van Crne Gore, te da za dodjelu termina i kontakt mejl profesora instrumenta kandidati se mogu obratiti na mejl [email protected] sa naznakom „za prijemne ispite - instrument“.

Pravo upisa imaju kandidati koji su završili srednju muzičku školu, licenciranu srednju vjersku školu ili gimnaziju, ali izuzetno, na Akademiju se može upisati i kandidat bez završene srednje škole, ukoliko položi prijemni ispit.

Upis je definisan i Pravilnikom o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu osnovnih akademskih studija Univerziteta Crne Gore. Za sva dodatna pitanja kandidati se mogu obratiti mejlom na [email protected] prodekanu za nastavu i studentskoj službi.