27-06-2018

Biljno ulje sjemenki šargarepe za savršeno preplanuli ten

Nije važno da li ćete ovog ljeta ići na more, ili ćete boju pak da nabacite u gradu, svaka djevojka želi da dobije savršeno preplanuli ten.

Biljno ulje sjemenki šargarepe za savršeno preplanuli ten | Radio Televizija Budva

Dobiti savršeno preplanuli ten tokom ljeta glavni je zadatak mnogih djevojaka ali i momaka. Veliki broj proizvoda, ulja, krema, putera za tijelo preplavili su police kozmetičkih marketa.

Pored kupovnih proizvoda, djevojke se dosta oslanjaju i na prirodne izvore kao što su: maslinovo i kantarionovo ulje,jestivi margarin i puter, te smjese koje prave sa kakaom.

Novi trend koji je zavladao ovog ljeta je biljno ulje sjemenki šargarepe umjesto krema za sunčanje.

Biljno ulje sjemenki šargarepe dobija se hladnim presovanjem. Bogato je beta karotenom, vitaminima A, D i E. Vitamin A i D regenerišu kožu i zahvaljujući njima naša koža dobija elastičnost i lijep izgled.

Vitamin E vlaži kožu i sprječava nastanak strija. Ovo ulje je, posebno u ljetnom periodu kada je koža više izložena sunčevim zrakama, jako zaštitno sredstvo od UV zraka koje stvaraju opekline na koži, najvećem organu ljudskog tijela.

Ulje sjemenki šargarepe potiče sintezu melanina i bogato je karotenoidima koji sprječavaju štetan uticaj UV zraka.

Ako je koža duže izložena suncu dolazi do njene dehidracije a biljno ulje sjemenki šargarepe koje lako prodire u kožu vlaži je u svim njenim slojevima.

Novi trend, stari cilj, dobiti što savršeniji i ljepši ten koji će se održati što je više moguće te zaštiti kožu na najbolji način, a koji ćete proizvod izabrati zavisi od vas.