15-12-2023

Bokserski Klub „Budva” obilježava veliki jubilej: 45 godina predanosti, strasti i izuzetnih sportskih rezultata

Danas je poseban dan za Bokserski klub "Budva", jer se obilježava 45 godina od osnivanja kluba koji je postao sinonim za posvećenost, ljubav prema sportu i izuzetne sportske rezultate.


Foto: Bokserski klub "Budva"

Priča o Bokserskom klubu "Budva" započela je davne 1978. godine kada je pokojni Pavle Bučaj održao prvi trening. Na tom treningu bio je prisutan Vido Ratkovic, najistaknutiji bokser prve generacije, danas uspješan trener u Švedskoj. Ratković redovno dolazi na sva značajna dešavanja, pružajući podršku klubu koji mu je bio početak boksačke karijere, ističu iz budvanskog bokserskog kluba.


"Kroz sve ove godine, klub je uspješno prevazilazio izazove, ostavljajući nemjerljiv doprinos sportskoj sceni. Poslednjih pet godina svjedoci smo da se zahvaljujući ovom malom klubu iz podruma Osnovne škole “Stefan Mitrov LJubiša” desila prava renesansa boksa u Crnoj Gori. Zahvaljujući velikom radu i ljubavi prema sportu trenutno smo po rezultatima jedan od najuspješnijih klubova u Crnoj Gori od svih sportova. Zahvaljujemo se u prvom redu svim našim bivšim i sadašnjim bokserima koji su dostojanstveno predsatavljali klub na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima i tako na najbolji način reprezentovali Budvu i Crnu Goru", nagalašavaju iz BK "Budva".

U prvom redu, zahvalnost ide Aleksandru Klemenku, predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore i Davoru Dokiću, predsjedniku kluba. Klub takođe izražava zahvalnost Opštini Budva, Turističkoj Organizaciji Budve i Bokserskom savezu Crne Gore na podršci.

"Takođe moramo i da se zahvalimo svima ostalima, kojih na žalost nema mnogo, a koji su na bilo koji način pomogli u razvoju ove poštene i zdrave sportske priče koja je prepoznata u cijelom Svijetu", ističu.

Najavljujući buduće aktivnosti, klub obećava da će i dalje biti prisutan na sportskoj sceni, donoseći nove uspjehe.

"Uvjeravamo sve vas koji pratite naš rad da ćemo još dugo trajati, a rezultati neće izostati! Bože zdravlja", zaključuje se u saopštenju Bokserskog kluba "Budva".