21-11-2022

Božović: U Budvi nije bilo problema, palo 37,5 litara kiše po metru kvadratnom

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović je u izjavi za naš portal kazao da je situacija u Budvi stabilna i da nije bilo intervencija na terenu tokom proteklog kišnog vikenda.


Foto: arhiva

"Sekretarijat za investicije i Sekretarijat za komunalno stambene poslove su u poslednjem periodu učinili dosta posla na saniranju bujičnih potoka. Prije svega mislim na zone gdje je dolazilo do nakupljanja vode i plavljenja, a to su donji bulevar kod hotela Bracera i u Bečićima pored hotela Splendid. Na kružnom toku, na zaobilaznici situacija je znatno bolja. Uskoro će i problem u centru grada biti riješen kompletnom rekonstrukcijom Ulice 22. novembra, pa se nadamo da će plavljenje ulica u Budvi biti prošlost", kazao je Božović.

On je istakao da naša opština nije jedina koja se suočava sa problemima usled vremenskih nepogoda, te da su i druge opštine takođe ugrožene i da se bore sa sličniom problemima.

Prema zvaničnim podacima koje smo dobili iz Službe zaštite i spašavanja u proteklih 24 sata u Budvi je palo 37,5 litara vode po metru kvadratnom.

J.M.