19-10-2023

Bubanja o novoj sezoni FK Budva: Nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u Drugu ligu, grad to zaslužuje

Samo stručni rad i dobra igra na terenu mogu dovesti do ozbiljnih rezultata, istakao je za Polis član uprave Fudbalskog kluba „Budva“ Vasilije Bubanja. Govoreći o novoj sezoni iz uprave ističu pobjede u prva dva kola, kao i činjenicu da im podrška publike raste iz dana u dan.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Klub od svog osnivanja ima jednu ambiciju, a to je ulazak u viši rang. Na putu do ostvarenja te ambicije uprava i stručni štab se trude da afirmišu što više mladih igrača koji su već godinama unazad dio svih uzrasnih kategorija nacionalne selekcije.

"Ambicije ostaju iste kao prošle godine i nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u Drugu ligu. Uz Petrovac koji je prvoligaš, ovaj grad zaslužuje da ima i klub koji se takmiči u drugom rangu. Kada bismo igrali Drugu ligu, to bi bila šansa i za mlade igrače da se pokažu. To je i naša glavna ambicija, da njih afirmišemo. Imamo dječake koji pune 16 godina i mi smatramo da sa njima treba da radimo kao što je to slučaj u velikim klubovima koji im daju šansu. Uzmimo za primjer Barselonu, njima je polovina prve ekipe između 16 i 21 godine. Imamo sve uslove za rad i moram da pohvalim i rad naših trenera. Njihova je zasluga što ovi momci nastupaju za reprezentativne selekcije", istakao je Bubanja.

Nova sezona je počela i do sada su odigrane utakmice dva kola. Ono što upravu kluba raduje jeste i podrška sa tribina.

"Imali smo pobjede u prva dva kola, u trećem smo bili slobodni. Sada za vikend igramo protiv Orjena kod kuće i nadamo se pobjedi", dodao je on.

Od prvog dana okosnicu čine iskusni igrači i mlade snage koje se afirmišu. Ova sezona se ne razlikuje mnogo od ranijih, pa je situacija sa igračkim kadrom gotovo napromijenjena - dakle, spoj mladosti i iskustva.

"Racković i svi naši stariji igrači su u klubu da pomognu, a mlađima je lakše da igraju uz njih, jer su oni iskusni. Tako da se spoj mladosti i iskustva kod nas pokazao kao dobar. Postoji odlična hemija, stariji igrači mlađe gledaju kao braću i to odlično funkcioniše", kazao je Bubanja.

Član uprave FK Budva je zaključio da su treneri ti koji su najzaslužniji za sav dosadašnji uspjeh, jer samo stručnim radom i dobrom igrom na terenu se može doći do ozbiljnih rezultata.

M.S.